16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihail Vlasov, urmărit penal pentru șantaj

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru șantaj

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
Potrivit DNA, la data de 5 mai 2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de un înscris olograf, l-a amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupție ce ar fi compromițătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârșite în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituției organelor de urmărire penală.
Concret, pe 5 mai 2014, președintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, fiica lui Mihail Vlasov (trimis în judecată pentru corupție), care, în aceeași zi, i-a înmânat un plic „sigilat“, comunicându-i că este din partea tatălui ei.
Plicul conținea o scrisoare olografă scrisă și semnată de Mihail Vlasov.
Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simțit amenințat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât și pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat „n-aș vrea să sufere și copiii altuia“.
Anterior primirii scrisorii de amenințare, președintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Mihail Vlasov, care i-ar fi spus, sub diverse forme, că „nu este bine ce face“, cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul și în exercițiul funcției pe care o deține la Camera de Comerț și Industrie a României.
În opinia președintelui interimar, aceste amenințări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din CCIR, după demiterea lui Mihail Vlasov din funcția de președinte, privind atragerea răspunderii penale și patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său.
Joi, Mihail Vlasov a fost chemat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință noile acuzații.
Mihail Vlasov a fost trimis în judecată pe 7 aprilie, pentru trafic de influență, după ce a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții, astfel încât aceștia să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.
Și fiica acestuia, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional, a fost pusă sub acuzare de DNA, după ce a pus două angajate ale instituției să falsifice acte, în încercarea de a-l elibera pe tatăl ei din arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS