10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul de familie, un prieten de încredere

Medicul de familie, un prieten de încredere

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu (foto), consideră că medicul de familie este un profesionist, dar şi un prieten de încredere pentru familiile noastre. „Rolul medicului de familie este foarte important pentru societate deoarece ajută la menţinerea unui stil de viaţă sănătos, te ţine la curent cu cele mai noi investigaţii medicale ce îţi pot salva viaţa şi îţi oferă suport pentru planurile medicale.  
Medicul de familie ne cunoaşte întreaga familie şi ne învaţă să prevenim, să fim sănătoşi alături de familiile noastre. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, le urez mult succes tuturor medicilor de familie din România!“, este mesajul transmis de ministrul sănătăţii, înaintea Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, care se va sărbători pe 19 mai.
Dr. Sandra Adalgiza Alexiu, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, afirmă că a avut în carieră multe şanse şi neşanse, dar de fiecare dată ar lua de la capăt, fără nici cea mai mică ezitare, cariera de medic de familie. „A face meseria asta fără a o iubi e curată sinucidere sufletească! Iubesc medicina de familie pentru că m-a obligat să fiu analitică şi sintetică în acelaşi timp, m-a forţat să îmi schimb modul de gândire, m-a stimulat să învăţ în permanenţă şi mi-a dat aripi să visez. Mi-a dat sute de prieteni, m-a făcut să văd oameni frumoşi şi buni, recunoscători şi dedicaţi. Mi-a dat puterea să mă gândesc cu luciditate şi cu o nostalgie constructivă la oamenii care nu mai sunt şi care mi-au marcat traseul, trecând prin cabinetul meu. Mi-a arătat suferinţe şi tristeţi, sărăcie şi demnitate, disperare şi pustiire, cinste şi curăţenie. M-a învăţat să respect oamenii şi să învăţ de la ei. M-a învăţat să mă joc cu copiii şi să aprofundez meseria de mamă. Am învăţat că respectul se câştigă cu multă muncă şi cu profesionalism şi că oricâte restricţii ai în cale, aşezate acolo de oameni care, deşi nu înţeleg nimic din asta, se străduiesc să pună bariere, supravieţuieşti şi rămâi cu fruntea sus, dacă îţi menţii convingerile. De ziua medicilor de familie de pretutindeni, le doresc celor care abia acum păşesc pe acest drum să se avânte fără teamă în această specialitate. Sunt gata să le arăt cele mai frumoase secrete şi cele mai mărunte cuvinte mari pe care un medic de familie le poate primi de la pacienţii lui“, a spus dr. Sandra Adalgiza Alexiu, potrivit Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS