17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul se mută în clădirea Curţii de Conturi

Tribunalul se mută în clădirea Curţii de Conturi

Reprezentanţii Tribunalului Dolj au anunţat că, în perioada următoare, mai multe secţii ale instanţei vor fi mutate în clădirea în care se află Curtea de Conturi a Judeţului Dolj, de pe strada Brestei.
Pentru început, la parterul clădirii Curţii de Conturi va fi mutată Secţia de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, iar primele două etaje vor fi ocupate de Secţia I şi II Civilă şi Secţia de Contencios Administrativ.
Relocarea magistraţilor de la Tribunalul Dolj se face pe o perioadă de doi ani, timp în care, la actuala adresă a instanţei se va realiza obiectivul „Extindere Tribunalul Dolj“.
Realizarea acestui obiectiv implică demolarea unei clădiri a Tribunalului Dolj, mai exact a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Biroul IT, Departamentul Economic, Serviciul de Probaţiune şi 45 de asistenţi judiciari. Noua construcţie va fi ridicată la aproximativ nouă metri de clădirea monument istoric a Tribunalului Dolj, în care îşi desfăşoară activitatea cele şase secţii, dar şi la şase metri de o clădire în care se află arhiva Tribunalului Dolj, motiv pentru care personalul şi toate bunurile instanţei, inclusiv arhiva, vor fi relocate.
„Procedura de relocare a activităţii judiciare a Tribunalului Dolj urmează să se facă etapizat. Vă asigurăm că aceasta se va face după o prealabilă informare şi într-un timp rezonabil“, au precizat reprezentanţii Tribunalului Dolj.
Cedarea celor trei etaje către Tribunalul Dolj a fost făcută prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 209 din 9 mai 2014, prin care din suprafaţa atribuită în folosinţă gratuită Curţii de Conturi s-au cedat 477 de metri pătraţi (parterul clădirii) Tribunalului Dolj. Cedarea etajelor întâi şi doi ale clădirii se va face în perioada următoare tot prin hotărâri ale Consiliului Local Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS