17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL depune astăzi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta

PNL depune astăzi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta

PNL depune astăzi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Ponta, deoarece liberalii sunt nemulţumiţi că foştii parteneri social-democraţi nu şi-au respectat angajamentele, potrivit europafm.ro.
Social-democrațíi sunt acuzați că nu au redus contribuţiile la asigurările sociale şi n-au scutit de impozit profitul reinvestit.
Documentul se concentrează pe acţiunile premierului Victor Ponta, pe care PNL îl acuză de corupție.
Moțiunea de cenzură a strâns 214 semnături, inclusiv din partea PDL, PPDD și a unui senator independent.
Textul moţiunii de cenzură va fi depus astăzi în jurul prânzului, urmând ca Birourile Permanente ale celor 2 Camere să stabilească ziua în care va fi dezbătut documentul.
Vicepreședintele PNL, Eugen Nicolaescu, crede că prezentarea ar trebui să se facă în plen luni, iar joia viitoare să aibă loc dezbaterea și votul. Acesta va fi secret, cu bile.
Moţiunea de cenzură poartă numele de „Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii” și se concentrează pe acţiunile premierului Victor Ponta, acuzându-l de corupţie, ipocrizie și atitudini împotriva justiţiei .
În document, șeful Executivului este acuzat de faptul că a evitat să se pronunţe asupra evenimentelor din Ucraina, având o atitudine non-combativă în raport cu Rusia.
De asemenea, este abordat și cazul preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, suspectat de procurori de trafic de influenţă realizat din cabinetul premierului.
Chiar dacă guvernul Ponta a oficializat măsura prin care profitul reinvestit va fi scutit de impozit, liberalii cer și reducerea CAS. În opinia PNL, o astfel de măsură ar reduce povara fiscală asupra muncii.
De asemenea, moţiunea de cenzură face referire la adoptarea legii amnistiei şi graţierii, faţă de care PNL a solicitat să fie supusă votului şi respinsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS