11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMisterul chiloţilor călători

Misterul chiloţilor călători

Persoanele care merg cu metroul ar fi bine ca înainte de coborâre să îşi verifice atent ţinuta, ca să se asigure că sunt cât se poate de decenţi. Iar această recomandare nu este deloc întâmplătoare, având în vedere că în magazia de obiecte pierdute de pasageri se află nu mai puţin de 1.696 de perechi de chiloţi, informează lastampa.it. Oricât ar părea de dificil, mai ales pentru domni, cert e că statisticile sunt clare, se arată într-o analiză a MTA din New York, mai precis compania care administrează metroul din New York. Potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Rebecca  Greenfield, astfel de articole de lenjerie intimă, de toate tipurile şi dimensiunile, se numără printre cele mai frecvente obiecte uitate în metrou. Chiloţii pierduţi se remarcă aşadar dintre mulţimea de obiecte de toate felurile, care de-a lungul timpului au fost pierdute de cele peste cinci milioane de călători, care în fiecare zi se urcă în metroul din metropola americană.
Toate obiectele sunt clasificate cu atenţie într-un birou aflat în staţia de pe 34th Street, iar în total, angajaţii biroului au „colecţionat“ până acum 1.696 de articole de lenjerie intimă pierdute prin vagoanele de metrou.  
Statisticile nu oferă mai multe detalii pentru a stabili cu exactitate stadiul de utilizare a lenjeriei, croiala şi amplasamentul exact al respectivilor chiloţi. Aceste detalii ar fi destul de interesante, mai ales în scopul unei imagini de ansamblu corecte cu privire la obiceiurile călătorilor, care se urcă zi de zi în metrou.

Obicei sau uitare

Din câte se pare, obiectele pierdute nu au nici o legătură cu manifestaţia anuală „No Pants Subway Ride“. În acest an, pe 8 ianuarie, a avut loc cea de-a 13-a ediţie a acestui joc colectiv, care prevede ca într-o zi pe an, toţi navetiştii (din New York şi nu numai) să călătorească fără pantaloni sau fustă. Însă într-o astfel de ocazie, lenjeria intimă este …indispensabilă.
Nu se ştie dacă new yorkezii preferă să se schimbe seara în metrou, înainte de a merge la vreo întâlnire, sau la ceas de noapte dau frâu liber pasiunii într-un vagon nepopulat, cert este că şansele să aflăm motivele pentru care călătorii sunt atât de uituci sunt practic nule.
Dincolo de aceste dileme, din statisticile companiei americane rezultă că printre obiectele uitate în metrou se numără, bineînţeles, cărţile, telefoanele mobile (28.000). Uimitor, tot în magazia de obiecte pierdute au fost găsite două scaune cu rotile. De asemenea, în magazie sunt depozitate multe instrumente muzicale, printre care 15 viori, 9 clarinete, 5 saxofoane şi 11 trompete. Colecţia este completată de bijuterii şi accesorii, aparate electronice, laptopuri, camere digitale sau dvd playere. Ca să nu mai vorbim de biciclete, crose de golf, schiuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS