5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCredite cu dobândă imbatabilă pentru firmele mici și mijlocii

Credite cu dobândă imbatabilă pentru firmele mici și mijlocii

http://www.youtube.com/watch?v=p6jmAVy2SEQ

\n

Programul Româno-Eleveţian pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii a fost promovat şi la Craiova. Evenimentul a avut loc ieri, în cadrul unei conferinţe organizate de sucursala CEC Bank, unul dintre partenerii proiectului.
Scopul programului este să acorde credite de investiţii prin care să dezvolte IMM-urile din România, dar şi să îmbunătăţească mediul de afaceri.     
„Ceea ce promitem noi este că pe parcursul anului 2014 vom încerca să facilităm accesul la finanţare al companiilor româneşti care intenţionează să implementeze proiecte de investiţie în diverse domenii economice“, a spus directorul sucursalei CEC Bank din Craiova, Tony Popa Nistorescu.
Proiectul urmăreşte, de asemenea, să consolideze relaţiile economice dintre Elveţia şi România. Acesta este un prilej prin care România se poate dezvolta, din punct de vedere economic şi social, în raport cu ţările din Uniunea Europeană.
„De la lansarea CEC Bank am consiliat deja 400 de clienţi. Avem 64 de dosare depuse şi deja 20 de cereri de credit aprobate. De ce este acest credit foarte avantajos pentru IMM-uri? În primul rând pentru că are o dobândă imbatabilă în România, în acest moment, şi putem să oferim această dobândă datorită parteneriatului realizat de guvern cu Elveţia“, a precizat Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedinte al CEC Bank.
Procedurile pentru solicitarea creditelor se vor simplifica anul acesta. Toate instituţiile publice vor fi obligate să ceară o singură dată întreprinzătorului dosarele şi actele necesare creditului de investiţii. „În relaţia cu fondurile europene şi cu domeniul public ne dorim acest tip de simplificare care are deja o bază legală şi se regăseşte în lege. Un alt element pe care l-am realizat în penultima şedinţă de guvern a fost acela de a elimina criteriul de vârstă al întreprinzătorilor debutanţi, astfel încât orice român care nu a mai avut o firmă să aibă posibilitatea să îşi deschidă una“, a adăugat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.
Şi autorităţile locale pot contribui la dezvoltarea viitoarelor IMM-uri din Craiova, prin reglementarea zonelor în care se pot implementa astfel de proiecte. Domeniile de activitate cele mai solicitate sunt turismul, producţia şi serviciile medicale.
„Suntem foarte avansaţi în a construi un nou parc industrial, înspre Işalniţa, care să fie, de asemenea, dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi marilor investitori, cu preţuri foarte mici la concesiunea terenurilor pentru cei care creează locuri de muncă în Craiova“.
Evenimentul de lansare a parteneriatului româno-elveţian a avut loc pe 16 ianuarie, la Bucureşti, urmând să fie promovat în cât mai multe judeţe. Rezultatele aşteptate sunt creşterea numărului de IMM-uri care accesează credite pentru investiţii, dar şi crearea şi menţinerea locurilor de muncă din aceste întreprinderi.
Madeline Neagoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS