7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA scăzut numărul şomerilor

A scăzut numărul şomerilor

Numărul şomerilor din Gorj a scăzut cu peste o mie de persoane, în mai puţin de o lună. Rata şomajului a coborât de la 7,89%, cât era în martie, la 7,22%, în luna aprilie. „În prezent, în Gorj sunt înregistraţi 10.446 de şomeri, faţă de 11.641, câţi erau în martie. Şi angajatorii au transmis o informaţie care descreţeşte frunţile salariaţilor. Nici un agent economic nu va face disponibilizări în luna mai“, a precizat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Totodată, cei care nu au încă un loc de muncă şi sunt studenţi au putut participa marţi la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi, desfăşurată la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB). Cei 19 agenţi economici invitaţi au oferit peste 120 de locuri de muncă. Din păcate, studenţii nu s-au arătat interesaţi de locurile de muncă puse la dispoziţie în Gorj sau peste hotare.

Succes mai mare decât anul trecut

Potrivit organizatorilor, ediția de anul acesta a târgului s-a bucurat de un mai mare succes, pentru că participă mai mulți agenți economici. „Împreună cu Agenția pentru Ocuparea  Forței de Muncă Gorj, cu Liga Studenților din cadrul Universității <<Constantin Brâncuși>> din Târgu Jiu, cu UCB, am realizat astăzi Bursa locurilor de muncă pentru studenți, eveniment care sperăm să se bucure de un succes important. Avem anunțați 15 angajatori care pun la bătaie 120 de locuri de muncă, joburi part time și full time în funcție de preferințele studenților. Sperăm ca la final să avem rezultate bune. Acest târg de joburi este o inițiativă națională. Anul acesta, noi continuăm ceea ce am început anul trecut. Anul trecut s-a desfășurat prima ediție a Bursei locurilor de muncă pentru  studenți, care nu s-a bucurat de un foarte mare succes, dar anul acesta avem o ofertă mai bogată și sperăm ca lucrurile să decurgă mai bine“, a spus Horațiu Gorun, șeful Direcției Județene pentru Tineret Gorj.

Studenţii vor salariu mare pe ore puţine lucrate

Foarte puțini studenţi s-au arătat interesați să își găsească un loc de muncă. „Nu am trecut pe la standuri. Sunt student în anul doi, dar nu mă interesează să îmi găsesc un loc de muncă, deocamdată. Am mai lucrat ca barman, dar nu pentru mult timp“, a spus Andrei, student la Inginerie. Cei care au fost interesați să își găsească un loc de muncă s-au orientat în general către locuri de muncă part-time. „Îmi caut ceva în orice domeniu, dacă se poate part-time. Studiez Dreptul, îmi doresc o carieră în acest domeniu, dar pe timpul facultății vreau să fac un ban. Nu caut ceva anume, nu caut un salariu, caut, în primul rând, ceva care să mă mulțumească. Totuşi, ca salariu aş vrea undeva la 1.000, 1.200 de lei“, a spus Iustin din Telești, student în anul I la Facultatea de Drept din cadrul UCB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS