12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate10 Mai - Ziua Europeană a Curăţeniei

10 Mai – Ziua Europeană a Curăţeniei

În fiecare an, milioane de tone de deşeuri ajung pe străzile,  plajele, în oceanele, pădurile şi în zonele naturale ale Europei. Şi în fiecare an, milioane de europeni se mobilizează în cartierele lor pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie.
„Pentru o Europă mai curată” este o inițiativă care are scopul de a încuraja cât mai multe acțiuni voluntare de curățenie, de a crește gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deșeurile și de a încuraja schimbări de comportament. Evenimentul este coordonat în cadrul Săptămânii Europene pentru Reducerea Deșeurilor (EWWR).
În România, Asociația Planeta Verde (http://www.green-planet.ro/) este coordonatorul local pentru toate activitățile desfășurate sub această egidă.

Ce trebuie să faceţi?
Vă formaţi o echipă – cu prietenii, familia şi/ sau colegii, alegeţi o zonă pe care doriţi să o curăţaţi şi vă înregistraţi pe http://www.green-planet.ro/lets-clean-up-europe/. Asociaţia Planeta Verde va transmite lista zonelor către companiile de colectare deşeuri, cu rugămintea ca acestea să ridice sacii cu deşeurile strânse de voluntari.
În data de 10 mai sunteţi aşteptaţi cu saci şi mănuşi pentru a face o Românie mai Curată!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS