15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ciorbea a depus jurământul ca Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a depus jurământul ca Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a depus, marţi, jurământul pentru funcţia de Avocat al Poporului, în prezenţa preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, acesta din urmă menţionând că se reechilibrează, astfel, instituţiile fundamentale ale statului român, potrivit antena3.ro.

„Se reechilibrează, astfel, instituţiile fundamentale ale statului român. Organizaţiile neguvernamentale, societatea civilă, cetăţenii au astăzi, în prezenţa domnului Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului, unde să se adreseze în momentul în care legislaţia nu le este favorabilă sau sunt momente în care, interpretând anumite pasaje din legislaţie, constată că în anumite sectoare economice sau în anumite zone sociale există un blocaj”, a spus Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
   
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a invocat, pe de altă parte, experienţa politică a lui Ciorbea.
   
Preşedintele Senatului a adăugat că acest moment vine să încununeze pentru Victor Ciorbea, nu atât o remarcabilă carieră politică, fiind cunoscut în principal pentru că a fost prim-ministru al României, „într-o perioadă extrem de grea, când România a cunoscut importante transformări politice, democratice şi economice”, cât şi o îndelungată carieră în magistratură a acestuia şi una academică.
   
Victor Ciorbea a afirmat că îşi doreşte în modul cel mai sincer ca, împreună cu ceilalţi colegi, să reuşească să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului, o echipă unită, de oameni competenţi şi profesionişti, care să îşi îndeplinească atribuţiile constituţionale de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor în raporturile cu autorităţile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS