10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii gorjeni, atac dur la Cârciumaru

Liberalii gorjeni, atac dur la Cârciumaru

Liberalii gorjeni au lansat astăzi un atac dur la adresa şefului pesediştilor gorjeni, Florin Cârciumaru. Este pentru prima dată în ultimii peste zece ani, de când primarul din Târgu Jiu a devenit şef al Organizaţiei Judeţene a PSD, când este atacat într-o manieră dură de filiala Gorj a Partidului Naţional Liberal (PNL). În cadrul unui comunicat de presă al Organizaţiei Judeţene a PNL, liberalii critică aspru comportamentul primarului PSD faţă de judecătorul Ion Marin, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj. Cârciumaru a fost nemulţumit săptămâna trecută de faptul că premierul Victor Ponta a stat un sfert de oră la uşa BEJ, aşteptând ca Partidul Forţa Civică să îşi înscrie candidatul. Şeful PSD Gorj a avut o ieşire nervoasă şi i-a reproşat judecătorului că îl ţine pe la uşă pe premier.

Pesediştii gorjeni se prezentaseră la BEJ să depună candidatura ministrului Mihnea Costoiu pentru Senat, Colegiul numărul 2. „PNL Gorj semnalează recidiva gravă de încălcare a comportamentului democratic şi legal de către primarul Florin Cârciumaru. După ce, printr-un tertip de doi lei, săptămâna trecută a confiscat oraşul Târgu Jiu şi a pus piedici manifestărilor electorale de rezonanţă naţională, edilul s-a răstit la preşedintele BEJ Gorj, ca la o slugă din ograda proprie. Politician docil, servil şi – mai nou – zelos, liderul pesedist al urbei bate din călcâie şi intimidează judecători, pentru a-i face pe plac şefului său de la Bucureşti. Nimic nu este mai lipsit de onoare decât să dezonorezi un funcţionar al statului, aflat în exerciţiul funcţiunii. Comportamentul de grofi, atitudinea irascibilă şi măsurile luate în marginea legalităţii, în plină campanile electorală, indică o realitate: PSD-iştii din Gorj se tem de sancţiunile lui Victor Ponta, dacă nu vor face scor la europarlamentare şi nu îl vor face senator pe ministrul Costoiu. Degringolada care i-a cuprins pe mai-marii PSD-işti, ai judeţului, continuă să afişeze sloganele-strigoi cu un USL mort şi îngropat, să se agaţe de liberali vopsiţi pe care îi proţăpesc pe scenă lângă gaşca lor locală sau să pretindă că aceste jalnice excepţii din PNL reprezintă „o mare parte” dintre membrii liberali – arată teribila frică a lui Călinou, Cârciumaru & Company că li se va arăta curând pisica, de la Bucureşti. PNL Gorj îi cere primarului Cârciumaru să înţeleagă că domnia legii şi separaţia puterilor în stat trebuie respectate până şi în cazul dânsului, care face ‘drepţi-culcat’ cu tot oraşul, de prea multă vreme”, se menţionează în comunicatul PNL.

Cârciumaru nu se aştepta ca reacţia sa în faţa judecătorului BEJ să fie comentată la nivel naţional, iar astăzi, de supărare, s-a certat cu mai mulţi subalterni de la primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS