Liberalii craioveni – combativi, dar invizibili în consiliul localNoul preşedinte al organizaţiei PNL a municipiului Craiova, Ionuţ Stroe, a susţinut ieri o conferinţă de presă prin care a anunţat că îşi doreşte o organizaţie mai vizibilă şi o altă prestaţie publică, după demiterea Cristinei Calangiu de la conducere. Alături de Stroe a fost şi Pavel Badea, consilier local PNL, care a ţinut să menţioneze că deciziile luate în cadrul şedinţelor consiliului local au fost studiate şi nu votate în tandem cu PSD, de dragul alianţei nu demult apuse. Totodată, în PNL Craiova trebuie să se desfăşoare o competiţie internă, „dar nu e momentul acum“, a spus Stroe.

Preşedintele PNL Craiova, Ionuţ Stroe, numit în funcţie după şedinţa de duminică a biroului permanent teritorial, a susţinut ieri o conferinţă de presă legată de această numire şi de schimbările care ar urma să vină odată cu ea. „Am socotit că astăzi e un moment oportun pentru a transmite primele mesaje în legătură cu un nou capitol pe care PNL Craiova îşi propune să-l scrie în acest oraş. Primul mesaj pe care îl transmitem către cetăţenii Craiovei este că acest capitol va fi caracterizat de deschidere totală, de o nouă viziune şi o nouă prestaţie publică şi de obiective fezabile, îndrăzneţe şi cu siguranţă realizabile pe termen lung (…). Noi recunoaştem un lucru, dumneavoastră ştiţi că în ultimul timp nu am fost foarte vizibili pe scena politică craioveană, putem spune şi aşa – sunt primul care îşi asumă această critică – că am lipsit cu desăvârşire. O mai bună prestaţie publică înseamnă vizibilitate, atitudini publice, discurs politic articulat, înseamnă opinii, propuneri, formă de participare politică şi, de ce nu, formă de participare civică. Suntem dispuşi să contribuim, mult mai vizibil decât acum, cu tot ceea ce avem. Nu în foarte mult timp, noi, liberalii din Craiova, vom fi cei care vom cere încrederea cetăţenilor şi vom fi judecaţi după ce am făcut ca organizaţie politică, după ce am spus, după ce am propus, după ce iniţiative am avut, după contribuţia noastră la ce reprezintă Consiliul Local Craiova şi la ce reprezintă societatea“, a spus Stroe.

Stroe: „A existat o oarecare lejeritate în a ne face vizibil punctul de vedere“

Vorbind despre situaţia din Consiliul Local Craiova, unde nu de puţine ori consilierii PNL au arătat că nu fac parte din opoziţie, mai ales în legătură cu proiectele de hotărâre cele mai controversate, consilierul local Pavel Badea a ţinut să lămurească acest aspect: „Nu împărtăşesc punctul de vedere al unor colegi cum că noi, consilierii PNL, nu am fi combativi şi nu am încerca să aducem, atunci când este cazul, o poziţie pe anumite proiecte. Şi înainte, când eram în USL, şi acum, consilierii PNL sunt tot timpul atenţi la ordinea zi, la proiectele care se pun pe această ordine de zi, le analizează din punct de vedere al oportunităţii, al legalităţii, iar atunci când este cazul îşi susţin părerile contrare. Nu înseamnă că noi nu suntem combativi, ci că noi facem politica de aşa manieră în consiliul local al craiovenilor pentru a da posibilitatea Craiovei să crească“, a explicat Badea.  

Vizavi de această afirmaţie, Stroe a spus că a existat o lejeritate în a exprima opoziţia în luarea deciziilor. „A existat o oarecare lejeritate în a ne face vizibil punctul de vedere. Eu îmi doresc ca de acum înainte, în cadrul consiliului local şi oriunde există reprezentare politică, PNL să fie articulat şi acea opoziţie să se facă în condiţiile în care există argumente şi, bineînţeles, oportunitate. Nu sunt omul care să bată toba de dragul politicii sau să facă atacuri la persoană în Craiova. Agenda consiliului local o vom discuta, aşa cum cred că este normal, în cadrul şedinţelor noastre, iar poziţia noastră acolo va fi vizibilă, transparentă şi sinceră. Că vom fi şi pe poziţii de competiţie politică, asta o ştiţi bine, e un lucru normal“, a explicat noul preşedinte PNL Craiova.

Competiţie internă în PNL, dar nu acum


În legătură cu spusele preşedintelui PNL Crin Antonescu cu ocazia ultimei sale vizite la Craiova, ce viza un armistiţiu în interiorul PNL până pe 25 mai, data alegerilor europarlamentare, Stroe a spus că trebuie să existe o competiţie electorală în interiorul partidului, dar nu acum. „Nu vorbim neapărat de un armistiţiu şi nici de un conflict îngheţat. Competiţia internă poate să se deruleze într-un moment mult mai potrivit decât acum. Suntem în campanie electorală, suntem într-un moment extrem de important în legătură cu meciurile electorale care se vor derula în acest an. Competiţia electorală în cadrul PNL Craiova trebuie să se deruleze, e normal acest lucru, dar nu e momentul acum. O vom face, dar nu în momentul de faţă. În ceea ce priveşte starea de tensiune, aceasta nu există“, a explicat Stroe. În legătură cu fosta conducere, acesta a menţionat că „viceprimarul liberal Cristina Calangiu este un om care poate contribui în continuare. Noi o aşteptăm aici, nu pornesc la drum cu idei preconcepute. Nu e vorba de nici un fel de stare de tensiune“, a precizat Ionuţ Stroe.

Componenţa biroului interimar

PNL Craiova

Ionuţ Stroe (preşedinte), Pavel Badea, Ion Coman, Dan Diaconu, Cristian Dujer, Silviu Dumitru, Cosmin Gherghe, Alin Ghiţă, Ion Groza, Alexandra Ilinca, Lelia Ivanovici, Gabriel Maioru, Cătălin Popescu, Marcel Privantu, Isidor Răducea, Mihaela Roncea, Romeo Salişte, Sorin Sora, Bogdan Stancu, Emilian Ştefârţă, Adriana Ungureanu. Supleanţi: Ionuţ Puca, Cristian Mitrică, Cosmin Mitrică, Alexandru Sandu, Emil Toma, Carmen Vlădulescu, Ancuţa Voinescu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 29 aprilie 2014

Actualitate

» Bătaie pe posturile didactice din Craiova şi judeţ
» Bancul zilei
» Licitaţii publice de aproape zece miliarde de euro, contestate în 2013
» Service permanent pentru tomograful de la Târgu Jiu
» Se caută finanţare pentru campusul şcolar
» Târg de joburi pentru studenţi
» Proiect pentru încadrarea în muncă a şomerilor din mediul rural
» Angajaţii Spitalului Judeţean îşi plătesc singuri cursurile de igienă
» Bursele doctoranzilor, plătite trimestrial
» Dirijorul craiovean Horia-Dinu Nicolaescu: Bănia – oraşul cu casele boiereşti, şi nu „palatele“ cu turnuleţe…
» Primăriile, abonate la subvenţiile APIA
» Liberalii craioveni – combativi, dar invizibili în consiliul local
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Serie de explozii într-un depozit de muniţie, în Rusia
» Spitalul Judeţean riscă să nu fie acreditat
» România a primit 70 de recomandări din partea OLAF privind adoptarea de măsuri
» Ministrul Fondurilor Europene s-a întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României
» BEC a prezentat macheta buletinului de vot care va fi folosit la alegerile pentru Parlamentul European
» A fost obţinut primul pahar de combustibil „solar“ pentru aeronave
» Cea de-a şasea reuniune a Consiliului Consultativ Interinstituţional privind comunităţile româneşti din străinătate
» Băsescu: BOR rămâne singura instituţie care în afara frontierelor îi poate ţine pe români laolaltă
» Bărbați arestați, după ce au înșelat mai multe persoane pretinzând că sunt angajați ai Ministerului Dezvoltării
» O nouă grevă de 48 de ore afectează metroul din Londra
» Exerciţiul Istria 2014
» Proiectul Asociaţiei Producătorilor de Vin şi Produse Vitivinicole Dobrogea face parte dintre programele finanţate de CE
» Magistratul Stan Mustață, reținut pentru 24 de ore
» Atenție la grătar de 1 Mai!

Local

» Peste 4.000 de yoghini împânzesc staţiunea Băile Herculane
» Zece ani de puşcărie pentru trafic de persoane
» Un craiovean, prizonierul Termoficării
» Un transplant pulmonar i-ar salva viaţa – Alexandru cântăreşte 26 de kilograme la 17 ani
» Comedie, iubire şi tragedie la Festivalul Shakespeare
» Cine a fost William Shakespeare ?

Gorj

» Doctoriţa Vodislav, tot în arest la domiciliu
» Primăria plăteşte cu întârziere scaunele din Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“

Sport

» Erik Lincar: Vrem să scoatem cât mai multe puncte
» Bayern e gata de „războiul“ cu Real
» Ţarălungă mizează pe Balint şi compania
» Tenis – Victor Hănescu s-a calificat în turul doi al Portugal Open
» Soţii Sorescu, câştigători la Oneşti
» Miruna Stângă, invincibilă pe saltea
» LPS, pe trei la Cupa „Saishin“
» Ionuţ Drăguşin: „Şansele de calificare sunt intacte“

Bani & Afaceri

» Elevii de Liceul „Odobleja“ au găsit cea mai bună idee de afacere
» De ce renunţă firmele la fonduri europene

Sanatate

» Zeci de doljeni sunt evaluaţi zilnic de un singur medic specialist
» Dolj: aproape 700 de cazuri de viroze în ultima săptămînă

Educatie

» Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Slatina, la a VII-a reuniune de proiect Comenius în Turcia

Magazin

» Horoscop

Opinii

» Scurt. Sper, corect.

Top