10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBursele doctoranzilor, plătite trimestrial

Bursele doctoranzilor, plătite trimestrial

http://www.youtube.com/watch?v=bt7Y9C-VO4I

Universitatea din Craiova a lansat ieri un nou program de finanţare a doctoranzilor şi postdoctoranzilor, care constă în acordarea de burse de 1.800 de lei şi respectiv 3.700 de lei. Noutatea din acest an este că pentru a nu mai înregistra întârzieri foarte mari, plăţile se vor face o dată la trei luni.

Bursele de cercetare vor fi acordate pentru 30 de doctoranzi şi 40 de postdoctoranzi ai Universităţii din Craiova înmatriculaţi în perioada 2011- 2013. În aceste condiţii, pentru cei aflaţi în ultimul an de cercetare, sprijinul financiar va fi acordat numai pentru şase luni, cât a rămas până la susţinerea lucrărilor.  „Programe de finanţare pe fonduri europene se derulează din 2008. Anul acesta se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu. Beneficiarii burselor au fost selectaţi în urma unei competiţii interne, care a vizat valoarea lucrărilor de cercetare. Pentru postdoctoranzi, condiţia a fost să fi urmat programul de doctorat în ultimii cinci ani. În ceea ce priveşte perioada de finanţare, bursele se vor acorda timp de 18 luni pentru majoritatea beneficiarilor. Excepţie fac decât doctoranzii şi postdoctoranzii care finalizează lucrările în acest an. Ei vor avea numai şase luni de finanţare“, a declarat prof. univ. dr. Dan Popescu, prorector al Universităţii din Craiova, departamentul Cercetare Ştiinţifică şi Relaţii cu Mediul Socio-Economic.

Sumele se suplimentează pentru deplasări

Lucrările susţinute financiar sunt din diverse domenii, precum tehnologiile societăţii informaţionale, energie, mediu, sănătate, agricultură, securitatea şi siguranţa alimentelor, biotehnologii, produse şi procese inovative, spaţiu şi securitate, cercetări socio-economice şi cercetări socio-umane. Pe perioada derulării cercetării, beneficiarii burselor primesc sprijin financiar şi pentru deplasări în ţară şi în străinătate. „Pentru doctoranzi, pentru deplasări se acordă 5.000 de lei pe lună, iar pentru postdoctoranzi se acordă 10.000 de lei“, a declarat lect. univ. dr. Cristian Valeriu Stanciu, purtător de cuvânt al Universităţii din Craiova. De altfel, pe perioada derulării programului, la Universitatea din Craiova se vor deschide şi două centre de Consiliere şi Sprijin Publicistic care vor avea drept scop orientarea şi consilierea cercetătorilor pe perioada studiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS