6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 aprilie – 11 mai. Meteorologii anunţă că vremea va fi instabilă toată săptămâna şi de ziua muncii vor fi ploi în aproape toată ţara.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi uşor mai ridicat decât în mod obişnuit. Astfel, temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9…10 grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 3…4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi zilnic ridicată, iar în intervalul 4 – 6 mai cantităţile de apă pot fi local mai însemnate.

La munte, până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12 –  13
grade şi a minimelor de 3 – 5 grade.
Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 – 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade şi minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 şi 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2 – 3 grade.
Probabilitatea de precipitații se va menţine permanent ridicată, iar cantități mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS