12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupă Operativă Judeţeană instituită în Mehedinţi

Grupă Operativă Judeţeană instituită în Mehedinţi

Urmare a avertizării hidrologice din 23.04.2014, emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor privind instituirea codului portocaliu pe râul Motru Superior şi afluentul său Coşuştea şi a codului galben pe râul Drincea, la sediul ISU Drobeta al judeţului Mehedinţi s-a dispus activarea Grupei Operative Judeţene, începând cu data de 24.04.2014, ora 10.00. Grupa Operativă Judeţeană este formată din specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, unităţilor MAI SGA Mehedinţi şi CEZ Distribuţie, care se vor afla 24 din 24 de ore la datorie.
Potrivit unei informări transmise de Grupa Operativă, în localitatea Gvardeniţa, comuna Bălăciţa, a fost afectat un podeţ ce asigura accesul a zece gospodării la DJ 561A. Podeţul era confecţionat din lemn şi traversa un pârâu. Gospodăriile respective nu sunt izolate, oamenii având acces pe o uliţă ocolitoare din imediata apropiere, însă doar pe o stradă îngustă, pe care nu pot intra maşini mari.
„În judeţul Mehedinţi, joi dimineaţă fusese raportată o cantitate de precipitaţii de 17 – 20 litri pe metrul pătrat. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde, de miercuri seară până joi seară, vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin. Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, şi până joi, la ora 23.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină“, a declarat subcomisar de poliţie Lohon Nicolae, vocea unică a GOJ.
Grupa Operativă Judeţeană (GOJ) va funcţiona pe toată perioada de vreme rea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS