10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetriştii nu contenesc a ne uimi!

Taximetriştii nu contenesc a ne uimi!

După ce, în aprilie 2011, trafictube.ro a realizat în trafic un film intitulat sugestiv „Sunt şofer de taxi. Sunt rasă privilegiată“ (detalii în ediţia de joi, 4 august 2011, a GdS), în aprilie 2014 a mai postat pe internet un film despre „apucăturile“ taximetriştilor craioveni, intitulat „Nu contenesc a ne uimi!“.
Astfel, în filmul de patru minute făcut public de trafictube.ro, au fost suprinşi pe străzile din municipiul Craiova mai mulţi taximetrişti care conduc „după ureche“. Astfel, puteam vedea taximetrişti care intră spre stânga într-un sens giratoriu, se bagă la „tupeu“ în intersecţii, intră în faţa coloanei de maşini oprite la semafor ori conduc pe contrasens. Înregistrarea video se încheie cu un taximetrist care depăşeşte o coloană de maşini oprită la semafor pe… trotuar, printre pietoni. Ca şi în aprilie 2011, realizatorii filmului se întreabă de ce poliţiştii tolerează astfel de comportament în trafic. Asta pentru că, în imaginile suprinse în trafic de camera video, se poate observa un echipaj de poliţişti care „ignoră“ un taximetrist ce întoarce pe linie continuă.

Întrebaţi despre „isprăvile“ din trafic ale taximetriştilor craioveni, reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat pentru GdS că poliţiştii Biroului Rutier Craiova organizează periodic acţiuni în trafic pentru sancţionarea taximetriştilor care încalcă normele rutiere. Astfel, poliţiştii craioveni spun că, în primele trei luni ale acestui an, agenţii de la Rutieră au organizat împreună cu reprezentanţii primăriei şi inspectorii RAR trei acţiuni în trafic pentru „cuminţirea“ taximetriştilor. Astfel, în urma acţiunilor, 448 de taximetrişti au fost sancţionaţi pentru o serie de abateri, cum ar fi neacordarea de prioritate pietonilor, folosirea telefoanelor mobile la volan şi staţionarea neregulamentară. În plus, 53 de taximetrişti au rămas fără permisele de conducere, iar altor 24 le-au fost retrase certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Oamenii legii mai spun că, pe lângă cele trei acţiuni, agenţii de la Rutieră sancţionează zilnic şoferii de taxi care sunt prinşi încălcând normele Codului Rutier.

Reamintim că, la sfârşitul lunii februarie, trafictube.ro a făcut public un film cu un taximetrist craiovean, de 33 de ani, care a blocat în trafic şi a înjurat un şofer care îl claxonase. Un articol de presă pe marginea acestui subiect a apărut în GdS pe 1 martie – „Taximetristul sălbatic din Craiova!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS