8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizarea de precipitaţii, prelungită până vineri seara

Avertizarea de precipitaţii, prelungită până vineri seara

Avertizarea de precipitaţii a fost extinsă joi pâna vineri seara sau sâmbătă dimineaţa, a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, în cadrul comandamentului pentru situaţii de urgenţă de la Palatul Victoria. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde, de miercuri seara până joi seara, vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificari cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovita, Arges, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin. „Cu probabilitate de 90%, maine vom anunta, eventual, o prelungire pana vineri seara, maxim pana sambata dimineata a ploilor continue”, a anuntat directorul ANM.
Sandu a precizat ca ploi in cantitati mai mari vor fi inregistrate in sud-vest, dar va ploua si in judetele afectate deja de inundatii, in cantitati de 15-20 l/ mp pe durata a 24 de ore.
Directorul ANM a aratat ca, in perioada 15-19 aprilie, au fost cantitati de precipitatii in 24 ore intre 20-30 l/ mp timp de cinci zile consecutiv, iar in urmatoarele doua zile vor fi inregistrate si
    
    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS