10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTătaru, numit manager la Spitalul Judeţean

Tătaru, numit manager la Spitalul Judeţean

Tiberiu Tătaru a fost numit marţi manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Fostul director al Spitalului TBC de la Dobriţa va asigura interimatul până la organizarea concursului. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că aşteaptă ca, după numirea lui Tiberiu Tătaru, situaţia economică a spitalului să se îmbunătăţească.
„Astăzi are loc numirea unui manager interimar în persoana domnului Tiberiu Tătaru. Această acțiune va conduce la îmbunătățirea activității în ambele spitale, mai ales că la Sanatoriul Dobrița la conducere, tot ca interimar, este Aurel Fîcea, șeful de la achiziții. În numirea lui Tiberiu Tătaru a contat faptul că s-a descurcat foarte bine la Dobrița, a demonstrat că poate și la Suseni și sunt convins că va demonstra și aici. Contează cum s-a descurcat ca manager acolo unde a condus unități medicale“, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Fusese reconfirmat director la Dobriţa

Tiberiu Tătaru fusese reconfirmat recent în funcţia de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, însă a fost convins de Ion Călinoiu să preia unitatea medicală din Târgu Jiu, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Gorj. „La Dobrița, când am fost numit manager, erau datorii de miliarde, acum suntem pe plus cu miliarde de lei vechi. În viitorul apropiat sper ca la Spitalul Județean să reușesc să aduc cadre medicale noi, profesioniste, ca să nu mai fie probleme cu exodul medicilor, cu lipsa specialiștilor“, a menţionat Tiberiu Tătaru.
Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără manager după ce firma Tetraedru Medical Consulting din Ilfov şi Consiliul Judeţean Gorj au decis rezilierea contractului de management încheiat pe trei ani. Tetraedru a decis după numai un an să denunţe contractul şi să renunţe la activitatea de la Târgu Jiu. Pentru munca depusă firma primea lunar de la Consiliul Judeţean suma de 11.000 de lei. În singurul an în care a asigurat managementul la Spitalul Judeţean, societatea a schimbat trei directori. De asemenea, atmosfera de lucru în spital a fost tensionată, iar lucrurile au degenerat, ajungându-se la plângeri în instanţă şi la controale din partea Ministerului Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS