Militarii români răniţi în Afganistan au fost vizitaţi astăzi de familii la spitalul din Germania unde sunt internaţi

Militarii români răniţi pe 30 martie în Afganistan care sunt internaţi în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, au fost vizitaţi astăzi de membrii familiilor, care au fost însoţiţi de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Echipa medicală a spitalului din Germania a dat asigurări că starea de sănătate a militarilor români are o evoluţie pozitivă. La recomandarea medicilor din teatrul de operaţii, sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu şi caporalii clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru, aflaţi în stare stabilă, au fost transferaţi la începutul acestei luni la Centrul medical regional american din Landstuhl, pentru efectuarea unor proceduri medicale suplimentare.

Plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalul clasa a III-a Marius Cristian Cănuci au fost externaţi din spital şi vor rămâne în baza militară din Kandahar, în Afganistan, pentru verificări medicale periodice şi fizioterapie.

Aflat astăzi în Germania, ministrul Duşa a mulţumit comandantului Centrului Medical, colonel Judith Lee, în numele tuturor militarilor români, pentru îngrijirile şi condiţiile asigurate răniţilor, oferindu-i acesteia Emblema de Onoare a Armatei României. În cadrul unei scurte ceremonii, ministrul Apărării Naţionale l-a înaintat în grad pe sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, mulţumindu-i pentru curajul său şi pentru felul în care şi-a făcut datoria. De asemenea, oficialul român le-a înmânat Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa I, caporalilor clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru.

Totodată, în timpul vizitei efectuate la baza militară din Ramstein, ministrul Duşa s-a întâlnit cu generalul-maior Richard C. Longo, locţiitor al comandantului Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa şi comandant al Forţelor Terestre ale SUA în cadrul NATO.

Reamintim că pe 30 martie un militar român a murit şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan, în urma unei explozii. Toţi cei şase erau militari ai Batalionului 20 Infanterie Craiova, “Scorpionii Negri”. Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi. Atacul sinucigaş a fost comis cu un autovehicul încărcat cu exploziv, care a intrat direct în maşina de luptă în care se aflau militarii români.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

24 septembrie 2014

MAE: 22 de români au fost repatriaţi din Siria

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că în cursul zilei de ieri, un grup de 22 de cetăţeni români a fost repatriat din Siria. De la debutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat, prin proceduri ...
Top