16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii pregătesc o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Liberalii pregătesc o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, azi, că parlamentarii liberali vor pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta, menţionând că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL care să semneze documentul pentru a putea fi iniţiat, informează mediafax.ro

Antonescu a anunţat că în conducerea PNL s-a decis ca la nivelul grupurilor parlamentare ale partidului să fie pregătit textul unei moţiuni de cenzură „împotriva Guvernului Ponta–Ghiţă–Hunor” până în 30 aprilie.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură. Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare”, a spus Antonescu.

El a fost întrebat cum va depune PNL o moţiune de cenzură de vreme ce numărul parlamentarilor liberali a scăzut sub minimum necesar pentru astfel de demers, mai precis sub o pătrime din numărul total al parlamentarilor.

„Nu cred că pe o moţiune pe un asemenea subiect nu vom obţine minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României. Nu pot să vă spun acum exact de unde şi cum, evident că moţiunea va fi propusă şi va putea fi semnată şi de alte grupuri politice din Parlament”, a replicat liderul PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS