27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndicatoare-capcană pentru şoferi în Craiova

Indicatoare-capcană pentru şoferi în Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=7-UEiAdkbbU

Angajaţii primăriei au montat în ultimele două zile mai multe indicatoare rutiere care intră în contradicţie cu cele vechi.

Din cauza lucrărilor de modernizare care sunt executate pe strada Râului de către Tel Drum SA, tirurile care au tranzitat Craiova au avut în ultima săptămână probleme cu ruta spre Timişoara. Şoferii părăsesc DN 56 Calafat – Craiova, iar la intrarea în municipiu găsesc strada Râului blocată. Din această cauză, două autovehicule de mare tonaj au ajuns ghidate de GPS la pasajul subteran din centrul Craiovei, provocând incidente din cauza limitatoarelor de înălţime de patru metri. Autorităţile au acuzat firma Tel Drum SA că nu a montat indicatoare cu rutele ocolitoare.
Situaţia a fost descrisă pe larg în GdS („Şoferii de tir, obligaţi să încalce legea în Craiova“ – 29 martie 2014; „Autorităţile tratează circulaţia în Craiova cu sictir“ – 31 martie 2014).
În ultimele două zile, la intrarea în municipiu au apărut indicatoarele cu următoarea rută: DN 55 Craiova – Bechet – Prelungirea Bechetului – strada Potelu – strada Caracal – bulevardul Decebal – strada Calea Bucureşti – Centura de Nord a Craiovei. Reprezentanţii Serviciului de sistematizare a circulaţiei montau ieri de zor indicatoare pentru tiruri. Din exces de zel, angajaţii primăriei au montat indicatoare pentru tiruri şi pe bulevardul Nicolae Romanescu, unde accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5 tone este interzisă prin alt indicator. La intersecţia din dreptul Parcului „Nicolae Romanescu“, în capătul bulevardului 1 Mai, găsim din nou un indicator pentru tiruri şi altul care interzice accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5 tone. Pe bulevardul 1 Mai, trei indicatoare pentru tiruri orientează şoferii către bulevardul Ştirbei Vodă, apoi pe strada Râului – strada Brestei – Peco Severinului – Filiaşi – Timişoara. Practic, primăria a montat indicatoarele pentru tiruri, dar a uitat să le demonteze pe cele cu interdicţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS