10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăutători de aur pe dealurile comunei Hinova

Căutători de aur pe dealurile comunei Hinova

\n

În comuna Hinova,‭ cei care ‬doresc să îmbogăţească peste noapte se adună ca la Mecca. Căutătorii de aur spun că au chiar şi autorizaţii. Un cetăţean, cu un aparat performant, căuta duminică după-amiază aur pe dealurile comunei Hinova. „‎Am autorizaţie să caut,‭ ‬indiferent ce găsesc, metale,‭ ‬nemetale.‭ ‬Este o pasiune a mea.‭ ‬Am autorizaţie dată de poliţie“‬,‭ ‬a spus Ienăşescu Adrian,‭ ‬căutător de aur.
‭ ‬Despre tezaurul arheologic descoperit în anul‭ ‬1980‭ ‬în localitatea Hinova se spune ca a fost format din peste‭ ‬9.639 de‭ ‬piese‭! ‬Spre deosebire de majoritatea tezaurelor,‭ ‬descoperite întâmplător,‭ ‬acesta a fost recuperat în totalitate prin cercetări arheologice,‭ ‬sub directa supraveghere a specialiştilor.
Tot tezaurul cântăreşte cinci kilograme. Se crede că acesta datează de la sfârşitul mileniului al II-lea înaintea erei noastre.‭ ‬A fost descoperit în urma unor săpături arheologice sistematice efectuate în zona castrului roman de la Hinova de către o echipă de cercetători. La săpături au participat localnici din comuna Hinova.‭
Comoara descoperită conţinea:
Diademă de aur, 14‏ ‎brăţări diferite ca model şi greutate, 92‏ ‎pandantive, 762‏ ‎mărgele, 8.765‏ ‎paiete, 4‏ ‎inele şi multe alte obiecte,‭ ‬toate din aur.
Doritorii de îmbogăţire se aşteaptă ca şi acum să mai găsească aur pe dealurile comunei Hinova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS