10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesor din Craiova, nominalizat pentru excelenţă în Educaţie

Profesor din Craiova, nominalizat pentru excelenţă în Educaţie

http://www.youtube.com/watch?v=lLR-Ms6Dl1E

Ofelia Burtea, profesoară de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, a fost nominalizată pentru premiul „Mentor pentru Excelenţă în Educaţie“. Premiile sunt acordate anual de Fundaţia pentru Comunitate din Cluj pentru cele mai bune zece cadre didactice din ţară.

Ofelia Burtea de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova şi-a început activitatea didactică în urmă cu 25 de ani, cu pasiune pentru disciplina pe care o predă şi dragoste faţă de elevi. În primii doi ani a predat la liceul din Segarcea şi apoi s-a transferat la unitatea de învăţământ la care predă şi în prezent. Ani la rândul i-a învăţat pe elevi să iubească literatura şi i-a îndrumat în alegerea carierei. „Influenţa mea asupra elevilor a fost iubindu-mi meseria şi iubindu-i pe ei. Mulţi elevi ai mei au ales să fie doctori, alţii au plecat prin America, o elevă este la NASA. O să ziceţi ce legătura are limba română cu NASA? Păi a avut. I-am învăţat să se mobileze interior. Să fie altfel decât ceilalţi. Eu cred că nu poţi face performanţă doar fiind foarte specializat într-o singură direcţie. În plus, literatura te învaţă să iubeşti cuvântul, să te construieşti şi să-ţi motivezi fiecare acţiune din meseria ta“, a declarat cadrul didactic.

200 de premii de-a lungul carierei

De-a lungul carierei, Ofelia Burtea a cunoscut de multe ori succesul prin rezultatele elevilor pe care i-a îndrumat. Are 200 de premii la concursurile judeţene şi naţionale. Anul trecut a adăugat în palmaresul său şi un premiu internaţional. Fiecare zi la şcoală este acum o provocare, mai ales că tinerii sunt atraşi să-şi petreacă mult timp pe reţelele de socializare, şi nu în biblioteci. „Copiii şi noi suntem suntem efectul societăţii. Dacă lumea se tehnologizează ar fi aberant să spun că elevii mei au rămas cu o carte în faţă şi visând. Au mai uitat să citească şi chiar să scrie. Dar încerc să le explic că citind poate nu vor câştiga bani, dar câştigă nobleţe. Le mai spun că nu cred că sunt importante valorile materiale, ci mai degrabă forţa de a construi suflete şi destine“, a mărtursit dascălul.

Un premiu care se obţine greu

Premiul pentru care a fost nominalizată profesoara Ofelia Burtea îi aduce o mare satisfacţie. „E un lucru unic într-o carieră, se acordă foarte greu şi înseamnă un plus de motivaţie pentru a-mi face meseria aşa cum am visat. Este un premiu care se acordă după nişte criterii foarte interesante. Se caută oameni care influenţează destinul copiilor. Influenţa este contorizată nu neapărat în dosare şi nu neapărat în punctaje pe la Inspectoratele Şcolare. Aici contează foarte mult cum te descriu atât elevii actuali, cât şi absolvenţii“, a mai spus dascălul. Potrivit reprezentanţilor fundaţiei care acordă premiile, lista profesorilor câştigători se va publica pe 16 aprilie, în ziua premierii. Premiile se vor acorda în cadrul unei festivităţi organizate la Cazinoul din Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS