6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMediezi sau esti mediat?

Mediezi sau esti mediat?

http://www.youtube.com/watch?v=1sR035x1D8I

Medierea, o profesie de viitor. Este o metodă alternativă de rezolvare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unui mediator. Procesul se realizează în condiții de neutralitate, imparțialitate și confidențialitate.
Nu este obligatoriu să îți rezolvi problemele prin mediere, dar este necesar să te informezi.
Acest proces are rolul de a rezolva conflictele care nu sunt de natură penală gravă. Repară relațiile dintre vecini, cele din familie, de la locul de muncă, din comunitate, spre deosebire de un proces în instanță, care, de cele mai multe ori, ascute conflictul dintre persoane.

Intre mediator si partile aflate in conflict se incheie un contract in care se prevad drepturile si obligatiile celor doua parti. Mediatorul trebuie sa pastreze confidentialitatea, sa fie impartial si sa ofere toate explicatiile necesare.

La sfarsit se incheie un proces-verbal care poate fi autentificat la notar.

Oricine poate deveni mediator, daca urmeaza cursuri de formare in acest domeniu. Acesta va fi pregatit sa activeze in toate sectoarele, dar, la alegere, se specializeaza in functie de profesia pe care o are la baza.

Dupa cele doua saptamani in care cursantul invata ce inseamna sa fii mediator, primeste un act prin care isi poate exercita profesia.

 

Raluca Buzatu / Simona Toma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS