5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de oameni s-au îngrămădit la deschiderea Auchan Craioviţa

Sute de oameni s-au îngrămădit la deschiderea Auchan Craioviţa

http://www.youtube.com/watch?v=DGlpbohL9Hg

Unii cumpărători şi-au umplut coşurile în câteva minute, iar alţii au venit să se uite şi să caute doar anumite produse la preţuri mai bune.

Câteva sute de craioveni s-au încolonat, ieri-dimineaţă, la inaugurarea hipermarketului Auchan Craioviţa, care fost deschis în locul fostului real-, de pe Calea Severinului. Conducerea magazinului a selectat din mulţime o femeie care avea o sacoşă uriaşă în mână şi a invitat-o să taie panglica inaugurală. Deşi erau în număr mare în holul hipermarketului, craiovenii au stat liniştiţi la rând, după care au intrat civilizat în magazin când acesta s-a deschis, fără să dea năvală, fără să se bulucească.
„Căutăm să vedem ce găsim pentru copii. Curiozitatea este mai mare, că ştim cum este în partea cealaltă (la celălalt Auchan din Craiova – n.r.), dar vrem să vedem dacă aici e ceva nou“, a spus Liliana Sterie, care venise cu nepoţelul la cumpărături. Şi alţi clienţi au declarat că nu au „vânat“ neapărat promoţiile, ci au mers din curiozitate la noul magazin. „Nu am venit pentru promoţii. Am venit să vedem cum arată magazinul şi dacă este ceva mai deosebit decât în partea cealaltă“, a spus Irina Olea. Câţiva pensionari au mers la hipermarket ca să vadă inaugurarea. „Nu am stat la coadă. Acum am venit ca să vedem şi noi deschiderea. Nu vrem neapărat promoţii, doar să vedem dacă e mai bun decât real-ul. Cred că sunt aceleaşi preţuri. Ce, credeţi că sunt mai ieftine?!“, a declarat şi Vergică Badea.
„Am cinci minute de când am intrat, mă uit şi nu văd mari diferenţe de preţuri. Sunt cam aceleaşi preţuri care sunt şi la Auchan-ul celălalt. Dacă găseam ceva să fiu încântat, cu plăcere aş fi cumpărat“, a spus Dolofan Dolănescu.

Maratonul cumpărăturilor

Unii dintre cei care veniseră ieri-dimineaţă la Auchan au vizitat, în noaptea de miercuri spre joi, supermarketul Kaufland, care organizase chiar cu o câteva ore înainte de deschiderea oficială a Auchan o „noapte albă a reducerilor“. Oamenii nu au fost deranjaţi să participe la un fel de maraton al cumpărăturilor prin oraş, dar nici nu căutau ceva anume. „Am venit doar să vedem dacă se găseşte ceva… Am luat aseară mai multe de la Kaufland, că a fost «noapte albă» şi au avut preţuri mai bune, chiar şi cu 50% mai mici la banane, portocale, la mai multe. Am cheltuit 250 de lei pe nişte fructe, dar am luat şi pentru părinţi, pentru rude. Aici doar am intrat şi vreau să văd ce găsesc. Nu sunt dispus să cheltuiesc o anumită sumă de bani, ci vreau să văd ce găsesc“, a spus Marian Stăncălie.

Perne, ulei, ciorapi de damă, flori, carne

Mai mulţi craioveni s-au oprit la standurile de mezeluri să deguste produsele de pe platourile de lemn. Alţii şi-au umplut coşurile cu perne, care erau la ofertă. Ciorapii de damă au fost la mare căutare. Câţiva domni întorceau pe toate părţile nişte ghivece cu orhidee, care le făceau cu ochiul nu neapărat pentru că erau frumoase, cât mai ales datorită preţului. Ciorapii de damă se „topeau“ în coşurile împinse de doamne. „E bună oferta, dragă?“, „E foarte bună!“, îşi spuneau una alteia două doamne trecute de prima tinereţe, îndesând ciorapii în două coşuri de mână. După câteva zeci de minute de la deschiderea oficială, casele de marcat au început să adune banii clienţilor. O femeie a declarat că a găsit exact ceea ce căuta la Auchan Craioviţa. „Am găsit ceea ce doream. Preţurile sunt foarte bune. Tigaia am luat-o la 32 de lei, iar pernele au un preţ foarte bun, 20 de lei bucata, foarte ieftine“, a spus Carmen Stacojiu.
Aglomeraţie s-a format şi la raionul de carne, dar şi la produsele vrac, care se găsesc din abundenţă, pe un spaţiu mai mare decât la Auchan Electroputere.

Au existat şi nemulţumiţi

O doamnă care îşi umpluse coşul cu baxuri de apă plată reclama nemulţumită că la raionul de detergenţi de vase sunt afişate două preţuri la acelaşi produs. „Uitaţi-vă la preţuri, vă rog frumos! Sunt două preţuri la acelaşi produs: unul de trei lei şi ceva şi unul de doi lei şi ceva. Nu e corect! Vă rog frumos să vă uitaţi la Axion!“, a spus Tanţi Bâldea. Întrebată de ce şi-a umplut coşul cu baxuri de apă, femeia a răspuns: „Pentru că e plată şi e ieftină“. Ne-am dus la raftul cu pricina, dar nu mai erau două preţuri afişate la acel produs.
Dacă unii clienţi au găsit ceea ce căutau, alţii au plecat acasă cu doar câteva produse în sacoşă sau chiar cu mâna goală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS