16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Elevii Şcolii Gimnaziale Vânjuleţ testaţi de pompieri

Mehedinţi: Elevii Şcolii Gimnaziale Vânjuleţ testaţi de pompieri

\n

Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi desfăşoară lecţii de informare preventivă, despre situaţii de urgenţă, în şcolile din judeţul Mehedinţi. Aceste lecţii sunt desfăşurate, de către pompieri, pe timpul controalelor de prevenire în unităţile de învăţământ.

După ce în prima parte a lunii martie, cadrele Inspecţiei de Prevenire a I.S.U. „Drobeta” au desfăşurat mai multe activităţi de informare în şcoli din municipiul Dr.Tr.Severin şi localităţile Hinova, Bâlvăneşti, Godeanu, Obârşia Cloşani, Ponoarele, Brezniţa de Motru şi Tâmna, a venit rândul elevilor Şcolii Gimnaziale Vânjuleţ, care s-au bucurat de vizita pompierilor. Pe timpul lecţiei, elevii au primit informaţii despre situaţiile de urgenţă, ce se pot manifesta la nivelul judeţului nostru. Ei au primit răspunsuri la întrebări, iar într-o situaţie de urgenţă vor şti cum să procedeze. La sfârşitul lecţiei, elevii au primit un test. Pompierii au verificat modul de reacţie al acestora la semnalul de alarmă în caz de incendiu. În numai două minute, toţi elevii Şcolii Gimnaziale Vânjuleţ au evacuat clădirea şi s-au adunat în locul stabilit de cadrele didactice. Odată cu desfăşurarea exerciţiului de evacuare, elevii au reţinut că în cazul producerii unui incendiu într-o clădire, pentru a-şi salva viaţa, trebuie să se autoevacueze.

Activităţile desfăşurate de pompieri în unităţile de învăţământ vor continua pe toată durata desfăşurării activităţii şcolare, având ca scop reducerea numărului de victime din rândul copiilor ca urmare a incendiilor, dar şi de formare a unui comportament preventiv adecvat în rândul acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS