13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii intră în febra disponibilizărilor

Profesorii intră în febra disponibilizărilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a afişat lista cadrelor didactice care vor fi disponibilizate. Nu mai puţin de 73 de dascăli trebuie să îşi găsească catedre la alte unităţi de învăţământ pentru a putea să-şi continue activitatea didactică.

Cel mai mare număr de restructuraţi sunt pe disciplinele tehnice, fiind 15 cadre didactice care rămân fără catedră în unităţile de învăţământ în care îşi desfăşoară activitatea în prezent. De altfel, restrângeri sunt şi la învăţământul primar, 13  învăţători din Dolj rămân fără catedre, la care se adaugă nouă profesori de matematică şi alţi şapte profesori de limba română. Şi exemplele pot continua. Soluţia, în prezent, pentru cei care rămân fără posturi este să depună cereri de transfer. „În conformitate cu calendarul privind mobilitatea personalului didactic în perioada 10 martie – 11 aprilie, la nivelul ISJ se desfăşoară etapa de transfer a personalului titular disponibilizat prin restrângere de activitate. La începutul săptămânii s-a afişat lista cu posturile vacante sau rezervate, iar în perioada 17-19 martie se înregistrează cererile cadrelor didactice care solicită soluţionarea restrângerii de activitate la comisia de mobilitate constituită la nivelul ISJ Dolj“, a declarat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Porţia de posturi pentru restructuraţi ar putea fi mai mică

Pentru mişcarea personalului didactic din acest an, în prezent Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj dispune de o listă de 1.086 de posturi. Nu toate sunt puse însă la dispoziţia profesorilor restructuraţi. „Lista cu posturile disponibile este pe site-ul inspectoratului şcolar. În metodologie se precizează clar că un anumit număr de posturi este pus la dispoziţie pentru restrângerile de activitate, urmând ca restul posturilor să fie scoase pe etape“, a precizat inspectorul Mihăiţă Stoica. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu exclude însă şi posibilitatea ca o parte din profesorii titulari disponibilizaţi să rămână fără catedră în urma şedinţelor din această perioadă. Pentru ei mai există încă o etapă în vară. De altfel, o parte a cadrelor didactice au observat că posturile de pe site-ul ISJ Dolj nu se regăsesc pe aplicaţia Ministerului Educaţiei. Şi aici pare să se găsească o soluţie. „Cadrele didactice trebuie să ia în calcul ce este pe site-ul inspectoratului“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS