17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul își angajează azi răspunderea pe programul politic

Guvernul își angajează azi răspunderea pe programul politic

Guvernul își va asuma azi, în plenul Parlamentului, răspunderea pe programul de acțiuni, informează agerpres.ro.

Revenirea TVA la nivelul de 19%, lărgirea bazei de impozitare, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și impozitul diferențiat pe venitul salarial sunt principalele măsuri financiar-fiscale prevăzute în programul politic pentru care Guvernul își va angaja răspunderea.

”Simplificăm fiscalitatea și sporim competitivitatea fiscală a mediului de afaceri prin: a) reducerea generală a impozitării; b) lărgirea bazei de impozitare; c) simplificarea sistemului de taxe; d) creșterea colectării veniturilor bugetare; e) reducerea evaziunii fiscale. Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite. Păstrăm plafonul de 16% și introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit”, se arată în programul politic al Executivului.

Guvernul are în vedere creșterea progresivă a salariului minim pe economie până la nivelul de 1.100 lei, până la sfârșitul anului 2016, limitarea fenomenului de ‘migrație a creierelor’ și reducerea sărăciei pentru 580.000 persoane până în anul 2020, prin asigurarea unui sistem de asistență socială bazat pe un mecanism instituțional de identificare, evaluare și intervenție pentru toate cazurile de risc social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS