10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoftiţi la Incubator!

Poftiţi la Incubator!

Proiectul Incubator107, prin care organizatorii îşi propun ca oricine să înveţe orice de la oricine, a luat startul ieri şi la Craiova. Zeci de persoane s-au arătat interesate de atelierele pregătite, care le vor ajuta să-şi descopere pasiunile şi să înveţe lucruri noi.

Zeci de oameni au trecut ieri pragul cafenelei Bande a Part, acolo unde Incubator107 a avut deschiderea „Maratonului de ateliere“. În cadrul lui, meşterii lunii martie au oferit un preambul al atelierelor pe care le vor ţine pentru toţi cei care doresc să înveţe lucruri noi. „Am de gând să-i învăţ să decoreze biscuiţi şi brioşe, adică prăjiturile mai mici. Ideea a pornit de la prietenii mei, care au decis să mă invite şi pe mine aici, iar pasiunea mea este asta: a decora. M-am apropiat de artă cu altceva, am ajuns să decorez şi să decid să decorez prăjiturile acum un an“, a explicat Adriana Paraschivescu, specialistă în design de torturi. Alţi meşteri pe care craiovenii îi pot cunoaşte în cursul lunii martie sunt Alexandru Andrei şi Marius Pandelea (echipa SkooBooks), care se ocupă cu legătoria de carte. „O să-i învăţăm cum pot să-şi facă singuri un jurnal sau cum să lege o carte, orice fel de carte, câteva pagini îndoite, legate şi copertate. Am venit şi aici cu o lampă la care am lucrat cam o săptămână, am încercat să o facem din cărţi reciclate, şi avem şi o măsuţă care este făcută la fel, din lucruri pe care le-am refolosit“, au povestit cei doi meşteri în legătorie.

„Aici vor vedea că toată lumea e în stare să facă ceva“

Evenimentul s-a bucurat şi de venirea echipei Incubator107 din Bucureşti, de unde a luat naştere această idee acum trei ani. Acolo, unele dintre cele mai de succes ateliere au fost cele din luna în care tematica era „Dă-ţi demisia!“. „Cel mai mare succes în Bucureşti a fost luna care a avut ca tematică „Dă-ţi demisia!“, în care încurajam oamenii să-şi dea demisia şi să-şi urmeze pasiunea. Acolo aveam, în medie, vreo 30 de persoane care veneau la ateliere, mai ales la cele în care chemam mentori. Chiar şi la atelierele de făcut pâine am avut un foarte mare succes“, a povestit Florin Bădiţă, voluntar la Incubator107 Bucureşti.
Echipa din Craiova pofteşte toţi craiovenii care au timp liber şi dorinţa de a învăţa lucruri noi să vină la aceste întâlniri. „Le pregătim atelierele, voie bună şi simplul fapt că o să înveţe să lucreze în echipă şi o să îşi descopere pasiuni. Aici vor vedea că toată lumea e în stare să facă ceva. Mă bucură numărul de oameni de astăzi şi sper să fie din ce în ce mai mare“, a mărturisit Irina Tănăsescu, cea de la care a pornit ideea Incubatorului în Craiova.

Programul atelierelor lunii martie

Atelierele lunii martie sunt în număr de 12, organizatorii sugerând o donaţie de zece lei pentru fiecare dintre ele. Banii vor fi împărţiţi între meşteşugari şi Incubator, pentru ca ei
să-şi poată continua proiectele. Înscrierile se pot face la adresa [email protected].
– Irina Gruia (dezvoltare personală): 13 martie şi 18 martie (19.00-21.00);
– Alex şi Marius (legătorie de carte): 12 martie şi 20 martie (19.00-21.00);
– Adriana Paraschivescu (cake design): 11 martie şi 22 martie (19.00-21.00);
– Alexandra Petcu (fotografie-portret): 16 martie şi 23 martie (12.00-14.00);
– Onthespot-Impro (improvizaţie): 15 martie şi 29 martie (19.00-21.00);
– Patricia Şerbănescu (împletituri ruseşti): 17 martie şi 24 martie (19.00-21.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS