17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePăduchi şi boli infecţioase în şcolile din Mehedinţi

Păduchi şi boli infecţioase în şcolile din Mehedinţi

În urma triajului epidemiologic efectuat după vacanţa intersemestrială, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi au descoperit mai mulţi elevi cu păduchi, micoze, angină şi amigdalită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate în mediul rural. În total, au fost verificate 228 de unităţi  şcolare şi au fost examinaţi 24.216 copii. Dintre aceştia, 309 au fost depistaţi cu probleme: 168 de cazuri de amigdalită, 81 de cazuri de angină, 57 de cazuri de pediculoză. Zeci de elevi au fost trimişi acasă sub tratament, iar celor care au fost deja infestaţi li s-a recomandat un tratament de prevenţie.
DSV Mehedinţi spune că acestea sunt principalele boli infecţioase descoperite la copiii aflaţi în creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli generale, licee, şcoli profesionale şi de ucenici din mediul rural şi urban. Raportul a fost întocmit pe baza datelor transmise de medicii de familie din mediul rural şi de cabinetele de medicină şcolară din mediul urban.
„Înregistrăm o scădere a cazurilor la mai mult de jumătate faţă de triajul epidemiologic efectuat după vacanţa precedentă. De exemplu, numărul cazurilor copiilor cu pediculoză a scăzut îmbucurător. În focarele depistate medicii şcolari şi medicii de familie din mediul rural se vor prezenta la DSP, de unde vor prelua substanţele pentru a stinge aceste focare“, a precizat dr. Romaniţa Ionovici, directorul adjunct al DSP Mehedinţi. Medicii subliniază că principala cauză a acestor boli infecţioase extrem de contagioase o reprezintă lipsa igienei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS