16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHunedoara: Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori

Hunedoara: Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori, după ce, în perioada de iarnă, în perimetrul delimitat de acest sit istoric situat în Munţii Orăştiei au fost efectuate mai multe lucrări pentru ca zona să poată fi pusă mai bine în valoare, informează Agerpres.ro. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost închisă pentru public în perioada 1 decembrie-1 martie, administraţia parcului arheologic desfăşurând mai multe operaţiuni de curăţenie, necesare în spaţiul ocupat de monumentul UNESCO.

„În primele două zile din luna martie am avut deja 120 de vizitatori la Sarmizegetusa Regia. Vremea este frumoasă, curăţenia este impecabilă, iar turiştii au numai cuvinte de laudă faţă de cum arată acum acest monument istoric şi faţă de ceea ce s-a făcut acolo pe timpul iernii, cât a fost închis”, a declarat administratorul parcului arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

Turiştii care doresc să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia vor plăti un bilet în valoare de 5 lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii vor achita un tarif de doi lei de persoană. Cetatea poate fi vizitată zilnic între orele 7:00 şi 17.00, programul fiind valabil până la 1 mai, după care orarul va fi extins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS