6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondescu - Greblă, întâlnire de taină

Condescu – Greblă, întâlnire de taină

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, fost şef al Clubului Pandurii, a avut o întâlnire de taină cu fostul senator Toni Greblă, actual judecător al Curţii Constituţionale. Cei doi au fost văzuţi la sfârşitul săptămânii trecute într-un restaurant din Bucureşti, unde au discutat câteva zeci de minute. Marin Condescu a jucat mai mult rolul ascultătorului, iar Toni Greblă a fost cel care a condus discuţia. Procurorul gorjean Gheorghe Moţa, care l-a anchetat pe Marin Condescu în dosarul gestionării banilor de la Clubul Pandurii, a amintit în referatul în care a cerut arestarea sindicalistului de intervenţiile pe care şeful Clubului Pandurii le-a avut la Toni Greblă, pentru a-l ajuta cu dosarul penal. În documentul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj se arată că preşedintele de la Pandurii ar fi avut discuţii telefonice cu senatorul PSD Toni Greblă (actual judecător la Curtea Constituţională), vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Senat.

Condescu e urmărit penal pentru spălare de bani

În referatul în care a fost solicitată arestarea preventivă a lui Marin Condescu se aminteşte şi de discuţiile liderului de sindicat cu şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Constantin Nicolescu, fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
„Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane având statutul de demnitar şi funcţionar public pentru a le solicita sprijinul în rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influenţarea modului de soluţionare a cauzelor penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Apreciem că în acest sens sunt relevante discuţiile purtate cu senatorul Toni Mihail Greblă şi inspectorul-şef Nicolescu Constantin, din cadrul IPJ Dolj“, se precizează în referatul întocmit de procurorul Gheorghe Emil Moţa. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, este urmărit penal pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, fiind acuzat că a împrumutat clubul cu diferite sume de bani şi a luat înapoi mai mult decât sumele împrumutate.

Legaţi de sigla Pandurii

Toni Greblă nu a negat că este prieten cu Marin Condescu, însă a respins faptul că a discutat vreodată cu sindicalistul despre dosarul penal al acestuia. În calitate de judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă nu se fereşte să aibă întâlniri cu amicul său anchetat pentru spălare de bani. Pe cei doi îi leagă un document de la OSIM în care figurează ca proprietari ai siglei Clubului Pandurii, alături de alte două persoane, între care alt sindicalist de la FNME, Dumitru Popa. Acesta a şi solicitat recent Clubului Pandurii începerea de negocieri pentru acordarea dreptului de folosinţă a siglei, în schimbul unei sume de bani. La rândul său, Greblă a afirmat că va ceda clubului dreptul său asupra siglei. Cu toate că nu se mai bucură de puterea pe care o avea în urmă cu mai mulţi ani, Marin Condescu este considerat în continuare un personaj influent în lumea sindicală, afaceri şi politică. Dosarul în care este anchetat Condescu a fost preluat cu o zi înainte de trimiterea în judecată de la Parchetul Judeţean Gorj la Parchetul General.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS