14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii din Găgăuzia s-au pronunţat pentru independenţa regiunii

Locuitorii din Găgăuzia s-au pronunţat pentru independenţa regiunii

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a anunţat rezultatele referendumurilor de ieri, informează b1.ro. Potrivit rezultatelor, 98,9% dintre participanţii la referendumuri s-au pronunţat pentru independenţa regiiunii, iar 98,4% au susţinut aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală rusă, relatează Jurnal de Chişinău.

Astfel, 98,9% dintre participanţii la referendumurile de ieri s-au pronunţat pentru independenţa regiunii autonome Găgăuzia faţă de Republica Moldova, iar sunt 1,1% împotrivă. Pentru o orientare a Republicii Moldova către Uniunea Europeană (UE) s-au pronunţat 2,27% dintre participanţii la plebiscit, în timp ce 97,22% i se opun.

Pe de altă parte, o aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia, Belarus, Kazahstan este susţinută de 98,47% dintre participanţii la referendum, 1,52% sunt împotriva acesteia, iar restul sunt indecişi.

La urne s-au prezentat în total 70.777 de persoane, cea mai importantă rată de participare înregistrată în regiune. În capitala regiunii, Comrat, prezenţa a fost de 68,22%, iar la Vulcăneşti de 61,31%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS