21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWeekend cu viscol în Dolj

Weekend cu viscol în Dolj

Un nou episod de viscol va fi înregistrat în Dolj în acest sfârşit de săptămână. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei videoconferinţe susţinute la Prefectura Dolj, unde au fost prezenţi şi reprezentanţii Serviciului Regional de Prognoză a Vremii (SRPV) Craiova.

Cristina Burada, şeful acestui serviciu, a vorbit despre fenomenele meteorologice care vor avea loc în aceste zile. „Începând de mâine (astăzi – n.r.) va ninge iarăşi uşor, local sau pe arii relativ extinse, dar nu vor mai fi ninsori importante din punct de vedere cantitativ. Concomitent cu aceasta, vântul va continua să sufle cu rafale de 40-50 de kilometri pe oră“, a menţionat Cristina Burada. Totuşi, directorul a precizat că „sâmbătă şi duminică, rafalele pot să fie undeva la 60, poate chiar 70 de kilometri pe oră în Lunca Dunării, deoarece se apropie o altă masă de aer dinspre Mediterană. Noi vom fi la periferia ei, iar ea ne va lăsa ninsori combinate cu vântul, va fi un pic de viscol“.

Atât minimele, cât şi maximele, sub 0 grade

Şeful SRPV Craiova a informat că „atât temperaturile minime, cât şi cele maxime vor rămâne negative, dar vor creşte cu 10 grade. Vor fi undeva între -10 grade şi -1 grad, poate chiar 0 grade Celsius, minimele mai mici, şi maximele, în cursul zilei undeva între -5 şi 0 grade, per total“. În ceea ce priveşte introducerea judeţului Dolj sub cod galben, aceasta a precizat că vineri urmează să aflăm dacă vom avea sau nu o astfel de avertizare. „Vom vedea pe măsură ce ne apropiem. Mâine se va decide dacă se va da cod galben. Este posibil să se dea, nu neapărat că se vor atinge praguri de cod galben – adică o cădere de zăpadă de 30 de centimetri în 24 de ore şi o viteză a vântului de 50-70 de kilometri pe oră -, ci se poate da ca urmare a persistenţei fenomenului“, a conchis Cristina Burada.
În dimineaţa de ieri, cel mai mare strat de zăpadă în Dolj se înregistra la Breasta, unde zăpada măsura 63 de centimetri. În Craiova, stratul de zăpadă măsura, ieri-dimineaţa, 46 de centimetri.

Şef de sector, trecut la lopată

În ceea ce priveşte deszăpezirea, activitatea în municipiul Craiova a continuat ieri cu 80 de utilaje şi cu 300 de persoane din cadrul instituţiilor subordonate primăriei care au participat la activitate. Mai mult decât atât, un şef de sector din cadrul Salubrităţii, care se ocupa de zonele Catargiu şi 1 Mai, a fost coborât în rang din cauza coordonării defectuoase a echipei din subordine. Conform directorului adjunct al SC Salubritate Craiova SRL, Sorin Ciobanu, persoanei respective „i s-a schimbat sectorul. Nu mai coordonează activitatea, ci a fost mutat la lopată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS