11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrădiniţele cu program prelungit, deschise şi pe viscol

Grădiniţele cu program prelungit, deschise şi pe viscol

După ce elevii au fost o zi la şcoală, autorităţile au decis să suspende activitatea în unităţile de învăţământ preuniversitar şi pentru ziua de astăzi, din cauza condiţiilor meteorologice. Decizia nu este valabilă însă şi pentru grădiniţele cu program prelungit din Craiova.

Craiovenii care zilele acestea nu au cu cine să-şi lase acasă copiii de vârstă preşcolară îi pot duce la grădiniţă, dacă îi au înscrişi la unităţi cu program prelungit. „S-a luat decizia ca la aceste unităţi de învăţământ să se facă excepţie şi să se asigure permanenţă. Copiii nu trebuie întorşi din drum dacă părinţii nu au cu cine să-i lase. Ei vor fi supravegheaţi şi vor face activităţi recreative.
De asemenea, dacă se întrunesc condiţiile necesare, adică să fie 10-15 copiii, unitatea trebuie să asigure şi masa. Numărul de copiii pentru care se pregăteşte masa este decis de Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi“, a precizat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Nu intră sub incidenţa acestor reguli grădiniţele cu program normal. În aceste unităţi, cursurile se suspendă la fel ca şi la şcolile primare, gimnaziale şi la licee. Suspendarea activităţii didactice nu presupune însă punerea lacătului pe uşi. „Personalul didactic auxiliar şi nedidactic trebuie să stea la şcoală, să asigure încălzirea clădirilor şi căile de acces pentru zilele următoare.
Totodată, managerii trebuie să comunice constant cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj“, a mai precizat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica. Cursurile au fost suspendate pentru astăzi, iar pentru zilele următoare rămâne să se ia decizia în funcţie de condiţiile meteorolo­gice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS