9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Călători: Aproape 200 de trenuri anulate

CFR Călători: Aproape 200 de trenuri anulate

Numărul trenurilor anulate creşte de la oră la oră, în condiţiile în care viscolul a pus stăpânire pe ţară, iar începând cu ora 15.00, se trece la Cod Roşu în şase judeţe din sud-estul ţării. Dacă de dimineaţă erau 177 de garnituri anulate, spre prânz numărul garniturilor puse „pe linie moartă” a ajuns la 192 de trenuri.
La orele dimineţii, toate magistralele de cale ferată erau deschise, dar pe opt linii se raportau restricţii de circulaţie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.
Potrivit situaţiei centralizate până la ora 08.00, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila – Făurei-Buzău, Bucureşti Nord – Urziceni, Goleşti – Chitila, Mărăşeşti – Tecuci-Barbosi, Ploieşti – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni – Slobozia şi Vereşti – Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje.
Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operaţional în continuare, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.
Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS