8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucurești: Curse aeriene anulate din cauza condițiilor meteo

București: Curse aeriene anulate din cauza condițiilor meteo

Cursele aeriene programate să efectueze zboruri de pe aeroporturile din București pe relațiile Munchen, Frankfurt, Roma și Viena au fost anulate astăzi la prânz din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, informează Agerpres.ro. Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București este vorba despre cursele Lufthansa 1656/1657 și 1650/1651 Munchen — București — Munchen, 1422/1423 Frankfurt — București — Frankfurt, Alitalia 494/495 Roma — București — Roma și Austrian Airlines 783/784 Viena — București — Viena.

Totodată, se înregistrează întârzieri de până la o oră la decolarea de pe Aeroportul ”Henri Coandă”, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de la sol, care sunt îngreunate de condițiile meteo.

”Pe aeroporturile Bucureștiului, traficul aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, cu vânt puternic și rafale care ating și depășesc 75 km/h și care transportă zăpadă la sol. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplina siguranță a operațiunilor aeriene. Pistele, platformele și căile de rulare ale AIHCB si AIBB AV sunt operaționale”, se precizează în comunicatul citat. Potrivit acestuia, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire și degivrare, pentru și desfășurarea în siguranță a operațiunilor aeriene.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS