21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul Vechi, promisiune onorată de Antonie Solomon

Centrul Vechi, promisiune onorată de Antonie Solomon

Olguţa Vasilescu recunoaşte că proiectul de reamenajare a Centrului Vechi al Craiovei nu-i aparţine.

Unul dintre cele mai controversate panouri de publicitate stradală, semnate de Lia Olguţa Vasilescu şi afişate la sfârşitul lui 2013 în Craiova, se referă la proiectul privind amenajarea centrului istoric al oraşului. Mesajul publicitar al persoanei fizice Lia Olguţa Vasilescu suna în felul următor: „A început reconstrucţia Centrului Vechi! Fonduri europene – 11 milioane de euro. Promisiune onorată. Lia Olguţa Vasilescu“. În baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, GdS a solicitat Primăriei Craiova mai multe date despre acest proiect.
Din răspunsul semnat de primarul Lia Olguţa Vasilescu aflăm că cererea de finanţare pentru revitalizarea centrului istoric a fost depusă pe 30 noiembrie 2011, adică în timpul administraţiei Antonie Solomon.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 60,2 milioane de lei, dintre care 49,4 milioane de lei de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi 10,8 milioane de lei de la bugetul naţional. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat pe 22 iunie 2012, în ziua în care Lia Olguţa Vasilescu depunea jurământul în calitate de primar ales al Craiovei. Ulterior, a fost organizată licitaţia, iar contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat pe 19 septembrie 2013, termenul de finalizare fiind 15 mai 2015.
În prezent, executantul lucrărilor a început să decoperteze strada Lipscani şi câteva artere adiacente, care vor fi reamenajate în stilul anilor 1900.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS