11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele CSM, invitat la Ambasada SUA

Preşedintele CSM, invitat la Ambasada SUA

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Adrian Bordea, a fost invitat la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, informează evz.ro. Purtătorul de cuvânt al CSM nu a confirmat primirea invitaţiei şi a declarat că şeful CSM este cel care intenţionează să aibă întâlniri cu reprezentanţii mai multor misiuni diplomatice. Vicepreşedintele CSM, procurorul Gheorghe Muscalu, a precizat că s-a primit într-adevăr o invitaţie de la Ambasada SUA. „Invitaţia este pentru a avea o întâlnire dar nu ştiu exact când va avea loc, undeva săptămâna viitoare, ori la Ambasadă ori aici la Consiliu”.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, și conducerea CSM se află în această seară la ambasada SUA, relatează b1.ro. Potrivit primelor informaţii, se pare că acolo au loc discuţii cu însărcinatul cu afaceri la Bucureşti, Duane Butcher, întrucât ambasada SUA nu are în prezent un ambasador în România. Conducerea CSM a fost invitată oficial încă de ieri, pentru a fi cunoscută de către partea americană.

Purtătorul de cuvânt al CSM a precizat că „este o practică obişnuită ca la fiecare început de mandat al conducerii anuale a Consiliului să aibă loc o serie de întâlniri cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, întâlniri care o dată programate sunt anunţate public pe pagina oficială de internet a Consiliului, pe agenda preşedintelui şi/sau vicepreşedintelui CSM”. La momentul actual preşedintele CSM a solicitat Direcţiei de Specialitate perfectarea pentru următoarea perioadă de timp a unui program de întâlniri cu reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale SUA, Olanda, Marii Britanii, Germania, Franţa şi Italia. „Datele concrete în care vor avea loc aceste întâlniri vor fi anunţate opiniei publice”, a precizat reprezentantul CSM.

Ambasada SUA la Bucureşti nu a confirmat încă invitarea noului şef al CSM la discuţii premergătoare vizitei la Bucureşti a subsecretarului de stat Victoria Nuland. Conform surselor judiciare citate, până la ora actuală diplomaţia americană nu a stabilit în agenda vizitei subsecretarului de stat Victoria Nuland o întâlnire cu noii şefi ai CSM.


(20:20) Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a confirmat în această seară, printr-un comunicat, întâlnirea dintre reprezentanţi ai Consiliului şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS