17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA şi ICCJ, verificate pentru posibile ingerinţe politice

DNA şi ICCJ, verificate pentru posibile ingerinţe politice

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sunt verificate pentru posibile ingerinţe politice de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează realitatea.net.

Acest lucru se întâmplă după ce Inspecţia Judiciară de pe lângă CSM a fost sesizată de către secţiile de procurori şi judecători ale CSM, cu privire la declaraţiile premierului Victor Ponta, care ar fi încălcat independenţa justiţiei.

„Sesizarea noastră a fost legată de declaraţiile politice din ultima perioadă, în special cea a premierului Victor Ponta. Acea declaraţie la care ne-am referit noi în principal are două aspecte. Acea afirmaţie cu privire la o posibilă condamnare politică unde eu nu văd nicio conexiune, dar aşteptăm să vedem ce va spune Inspecţia Judiciaă. A doua chestiune ridicată de premier e faptul că doar o parte a spectrului politic a trecut prin filtrul justiţiei. Şi această afirmaţie ni s-a părut extrem de important a fi verificată. Pare-se că noi ne aflăm în mijlocul unei adevărate bătălii politice, în raport cu evenimentele politice ce se vor derula în 2014 şi de care noi, justiţia, trebuie să ne ţinem departe. Nu se vor face verificări la DNA sau la ICCJ, ci verificarea afirmaţiilor domnului premier”, a declarat Horaţiu Dumbravă, membru CSM, la Realitatea TV.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS