13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Apariţii editoriale

Grădina ceţurilor din amurg

de Twan Eng Tan
Editura Polirom
„Grădina ceţurilor din amurg“, de Twan Eng Tan, este un roman de o frumuseţe tragică, delicată şi misterioasă, o incursiune în istoria brutală a Malaieziei.
Romanul „Grădina ceţurilor din amurg“ este povestea vieţii fascinante a judecătoarei Teoh Yun Ling. Structurată pe trei planuri temporale, acţiunea romanului se întoarce în trecut, la perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când Yun Ling şi sora ei, Yun Hong, sunt prizoniere într-un lagăr japonez. După terminarea războiului, Yun Ling vrea să-şi ţină promisiunea făcută surorii moarte – aceea de a construi o grădină japoneză în casa lor natală din Kuala Lumpur – şi devine ucenica şi, mai târziu, iubita maestrului Nakamura Aritomo. Ameninţată de pierderea memoriei, Yun Ling hotărăşte să-şi pună amintirile pe hârtie şi descoperă secretul vieţii lui Aritomo.
„Gândit la fel de complicat precum o grădină japoneză, acest roman înşelător de tăcut ascunde reverberaţiile pasiunii, ale unei emoţii adânci. «Grădina ceţurilor din amurg» va rămâne în memoria afectivă a cititorului mult timp după ce lectura s-a sfârşit“, conform Booklist.
„Un roman poetic, plin de compasiune şi tristeţe, a cărui acţiune se desfăşoară în Malaiezia de după cel de-al Doilea Război Mondial… În acest peisaj melancolic, loialităţi complicate se întrepătrund cu brutalitatea istoriei, pentru a da la iveală o carte de o frumuseţe aparte, tragică şi misterioasă“, se arată în Kirkus Reviews.
Roman distins cu Man Asian Literary Prize 2012, Walter Scott Prize 2013 şi nominalizat la Man Booker Prize în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS