21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo până pe 19 ianuarie

Prognoza meteo până pe 19 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6 – 19 ianuarie, pentru toate regiunile din ţară.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
În Oltenia, până pe 12 ianuarie, temperatura se va menţine peste mediile climatologice. Media regională a valorilor maxime va fi de 7…8 grade, iar a minimelor în jur de 0 grade. În a doua săptămână a intervalului este anticipată o răcire a vremii, astfel că la nivelul regiunii se vor înregistra în medie maxime de 0…2 grade, iar minimele termice vor fi în medie de -6…-4 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 13 ianuarie, când vor fi mai ales ninsori, în general slabe.
La munte, vremea se va menţine deosebit de caldă până pe data de 10 ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 6 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. După această dată vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Astfel, valorile termice diurne vor scădea spre -6 grade în 13 şi 14 ianuarie, ca ulterior să crească cu aproximativ 2 grade până la sfârşitul intervalului. Media minimelor nocturne va scădea semnificativ, astfel că în cele mai reci nopţi această medie va fi de -12…-10 grade.
Începând cu data de 10 ianuarie creşte probabilitate de apariţie a precipitaţiilor în general slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS