17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri pentru evitare aglomeraţiei din vămi

Măsuri pentru evitare aglomeraţiei din vămi

În această perioadă, cetăţenii români, stabiliţi în străinătate şi cetăţenii străini, aflaţi în vizită în ţara noastră, se reîntorc în ţările de reşedinţă, motiv pentru care, în punctele de trecere, se înregistrează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport pe sensul de ieşire din ţară.
Şi la frontiera de est se înregistrează creşteri ale traficului, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi, dar şi de întoarcerea studenţilor din R. Moldova în marile centre universitare din ţara noastră.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.
De asemenea, dacă situaţia o impune, se vor lua măsuri de creştere a numărului arterelor de control şi se va coopera operativ cu reprezentanţii autorităţilor de frontieră din state vecine în vederea acţionării în comun pentru fluidizarea traficului frontalier.
La nivelul tuturor structurilor teritoriale P.F., se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere, dacă va fi necesar.
Totodată, se vor intensifica relaţiile de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu organele de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române – 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
Informaţii suplimentare şi harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro  

Statistică

În luna decembrie 2013, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.630.000 de persoane, din care 2.240.000 au fost cetăţeni aparţinând U.E.
Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.200.000 cetăţeni U.E. şi 200.000 cetăţeni non U.E.).  
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării si cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1.255.000 persoane, iar prin cele  aeroportuare peste 447.000 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS