22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, vicecampioană mondială la dezbateri academice

România, vicecampioană mondială la dezbateri academice

Echipa României, formată din covăsneanul Radu Cotarcea şi clujeanul Octavian Buta, reprezentând Universitatea Babeş Bolyai, a obţinut titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat în India, la Chennai, informează Mediafax. Primul dintre ei a obţinut şi locul al VI-lea din lume la vorbitori.

La concurs au participat sute de echipe din întreaga lume, care s-au confruntat cu argumente, pe moţiuni extrem de controversate, finala campionatului având loc vineri.

România a participat cu trei echipe şi a reuşit o performanţă „rară”, având una dintre ele în finală, Radu Cotarcea şi Octavian Buta, altă echipă care s-a oprit în semifinale, formată din Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu, o a treia echipă, formată din debutanţii Flaviu Miron şi Bogdan Gliga, oprindu-se în faza grupelor.

Campionatul Mondial de Dezbateri Academice este cea mai mare competiţie de dezbateri din lume, ediţia precedentă desfăşurându-se la Cape Town, în Africa de Sud. La actuala ediţie a Campionatului Mondial de Dezbateri Academice, care s-a desfăşurat în perioada 26 decembrie 2013 – 4 ianuarie 2014, au fost peste 350 de echipe participante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS