6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCastelul Bran, cel mai vizitat muzeu din România

Castelul Bran, cel mai vizitat muzeu din România

Castelul Bran şi Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu sunt cele mai vizitate instituţii muzeale din România în anul 2013, atrăgând împreună peste 860.000 de persoane în acest an, informează evz.ro.

Castelul Bran a înregistrat în 2013 un număr de peste 490.000 de vizitatori, conform estimărilor lui Alexandru Prişcu, directorul Castelului Bran. Acesta a declarat că, în perioada ianuarie – noiembrie, Castelul Bran a avut un număr de 477.004 de plătitori de bilete, estimarea pentru luna decembrie fiind de 17.290 de vizitatori. Străinii reprezintă 68% din numărul total al vizitatorilor Castelului Bran, în timp ce vizitatorii români reprezintă un procent de 32%.  

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai vizitate muzee din România în 2013 s-a situat Complexul Naţional Muzeal Astra din Sibiu, care are în componenţă Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, Muzeul Civilizaţiei Transilvane „Astra” şi Studioul „Astra” Film. Astfel, Complexul Muzeal Astra a avut în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie un număr total de 367.849 de vizitatori.

Locul al treilea în topul celor mai vizitate instituţii muzeale din România este ocupat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti şi de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală, cu câte 350.000 de vizitatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS