Dacia este în topul producătorilor în Franţa

Maria CERNĂTESCU
Dacia a devenit marca numărul cinci pe piaţa autoturismelor şi vehiculelor comerciale uşoare . Sandero este al treilea modeldin Franţa, iar noul Duster, lansat în octombrie 2013, este un succes major, se arată într-un comunicat al Renault privind vânzările de pe piaţa franceză în luna decembrie şi în 2013. Dacia a înregistrat cea mai mare creştere anul trecut pe piaţa franceză şi s-a plasat pentru prima data pe locul cinci pe piaţă pe ansamblul unui an întreg, fiind aproape de marca de pe locul al patrulea. Pe segmentul autoturismelor, Dacia a înregistrat anul trecut vânzări de 89.844 unităţi în Franţa, în urcare cu 11,2% faţă de 2012, iar cota de piaţă a mărcii a avansat de la 4,2% la 5%.             Citeste si: Dacia vrea sa vanda masini pe ... »

Un pusnic retras acum 20 de ani într-o grotă lângă Cozia a fost salvat de jandarmi

Maria CERNĂTESCU
Un călugăr care s-a retras în urmă cu 20 de ani într-o grotă din zona Cozia a suferit un accident în urma căruia şi-a rupt mâna. Acesta nu a mai coborât de pe munte de câteva luni şi a depus un legământ să nu mai vorbească, ... »

Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, a fost eliberat după opt luni de arest preventiv

Maria CERNĂTESCU
  Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu a fost eliberat  după 8 luni de arest preventiv, din Penitenciarul Rahova, menţionează EVZ..Marian Staicu este judecat, alături de judecătoarele şpăgare Viorica Dinu şi Antonela Costanche pentru fapte de corupţie. Mai precis, Marian Staicu a intermediat şpaga pentru ... »

Românii de la Cambridge critică în termeni duri atitudinea britanicilor

Maria CERNĂTESCU
Preşedintele Cambridge Romanian Society, Radu Bumbacea l-a criticat pe David Cameron, condamnând atitudinea alarmistă a acestuia şi a altor politicieni cu privire la o înăsprire a politicilor în domeniul muncii, intrate în vigoare de la 1 ianuarie, vizând România şi Bulgaria. "Deplângem atât reacţia politicienilor, ... »

În România, la două minute şi 15 secunde moare câte un locuitor

Maria CERNĂTESCU
Anul 2013 a fost anul cu cele mai puţine naşteri de când există România ca stat modern, iar 2014 nu se anunţă mai darnic, se arată în datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Aşa că anul ce tocmai a început este văzut de sociologi ... »

Noapte albă la cinematograf cu filmele lui Sergiu Nicolaescu

Maria CERNĂTESCU
Gorjenii care l-au îndrăgit pe Sergiu Nicolaescu sunt invitați în această noapte la cinema, menţionează TV Sud. În semn de omagiu față de marele regizor, actor și scenarist, reprezentanții România Film au decis să difuzeze mai multe filme ale cineastului la cinematograful din Târgu-Jiu care ... »

Poetul Traian T. Coşoşovei va fi înmormântat azi, la Cimitirul Bellu

Maria CERNĂTESCU
Poetul Traian T. Coşovei va fi înmormântat azi, la ora 13,00, pe Aleea scriitorilor din Cimitirul Bellu. Traian T. Coşovei a murit miercuri, la vârsta de 59 de ani, în urma unei grele suferinţe, la Spitalul de nefrologie ''Dr. Carol Davila'' din Capitală, scrie Agepres. ... »

Râmnicu Vâlcea: Primarul Frâncu anunță că i-a iertat pe "jurnaliștii care l-au atacat cu înverșunare"

Ionuţ NICA
Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a anunțat, astăzi, într-un comunicat, că i-a iertat pe "jurnaliștii care l-au atacat cu înverșunare" anul trecut. În comunicat, el mai face un apel la "prietenie", către toţi jurnaliştii vâlceni."Vă scriu la început de An Nou 2014 cu speranţă. ... »

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit luni

Maria CERNĂTESCU
Credincioşii ortodocşi de rit vechi - ruşii lipoveni, ucrainenii din Dobrogea, basarabenii şi sârbii din Banat - vor sărbători luni Crăciunul. În România trăiesc peste un milion de adepţi ai Bisericii Creştin-Ortodoxe de Stil Vechi, îndeosebi ruşi lipoveni, armeni şi sârbi. Singurul lăcaş de stil ... »

Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri naţionale din cauza ceţii

Maria CERNĂTESCU
Pe foarte multe drumuri importante din ţară circulaţia auto se desfăşoară îngreunat, din cauza ceţii dense, se arată într-un comunicat Infotrafic. Fenomenul este întâlnit în judeţele din Moldova, însă şi pe numeroase drumuri naţionale din judeţe precum : Dolj, Vâlcea, Olt, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, ... »

Sumarul ediţiei: