Contact:

Adresa:
Str. Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova
Telefon/Fax:
0251/413.100
0251/410.565
E-mail:
[email protected]

« Alte articole din categoria Actualitate

Obiceiuri şi superstiţii de Anul Nou şi Sfântul Vasile

Actualitate - Oana OLARU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


(Foto: magicart.ro)4566 vizualizari
Marți, 31 Decembrie 2013 - 18:20
Versiunea pentru tiparire
Marimea textului:

Românii sărbătoresc astăzi nu doar Anul Nou, ci şi Sfântul Vasile, păstrând o parte dintre tradiţiile şi obiceiurile păgâne, despre care se spune că îi apără de rele şi îi ţin sănătoşi şi prosperi pentru un an întreg, potrivit unui articol publicat pe site-ul Știrilor Pro TV. Din vremuri străvechi se săvârşesc multe practici magice şi ritualuri în această zi, care marchează începutul, nu doar al unui nou an, ci şi, în mod simbolic, al unui nou ciclu de viaţă. Sfântul Vasile este "păzitor de duhuri rele", perceput de unii drept primul petrecăreţ, al cărui nume este considerat…

 

Articolele mai vechi de 30 de zile pot fi accesate de abonatii premium. Abonaţi-vă acum cu numai 2 euro / lună la ediţia online a Gazetei de Sud. Ca abonat premium, aveţi acces total la articole, anunţuri şi arhiva GDS. Mulţumim! Click aici pentru abonare »

 

 

Comentarii

Gazeta de Sud nu este responsabilă juridic pentru conținutul comentariilor. Mesajele care conțin amenințări și cele vulgare, xenofobe sau rasiste nu sunt permise.


    Sumarul ediţiei: