15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAT Craiova amendează abuziv?

RAT Craiova amendează abuziv?

http://www.youtube.com/watch?v=k6Sl8b1c4ak

Un bărbat susţine că a încasat o amendă de 100 de lei pentru că nu a apucat să-şi composteze biletul din cauza aglomeraţiei. Craiovenii care circulă cu autobuzele RAT sunt nemulţumiţi de orarul şi condiţiile oferite pe traseele 101, 102, 29 şi 2.

Un craiovean acuză controlorii Regiei Autonome de Transport (RAT) şi agenţii Poliţiei Locale (PL) că i-au aplicat pe nedrept o amendă de 100 de lei pentru că nu a apucat să perforeze biletul din cauza aglomeraţiei din autobuz. Incidentul s-ar fi petrecut în seara zilei de 11 decembrie, pe traseul 102 – autobuzul care circulă în locul tramvaiului. „Am urcat în autobuz în jurul orei 17.30, în zona Pieţei Centrale. Aveam două bilete în mână, pentru mine şi pentru încă cineva, pe care intenţionam să le compostez. Am aşteptat, pentru că mai erau două persoane în faţa mea. Când am vrut să compostez biletele, am văzut o mână care s-a interpus între bilete şi perforator. Iniţial, nu mi-am dat seama despre ce este vorba. În acel moment, un organ de control al RAT mi-a spus că nu am titlul de călătorie valabil. I-am spus că abia mă urcasem şi aşteptam la rând să compostez biletele, dar mi-a răspuns că făceam lucrul acesta pentru că l-am văzut pe dumnealui. Nu aveam cum să-l văd, pentru că venise din spate. Am fost dat jos în zona blocului S 200. Le-am arătat că aveam cinci bilete la mine, dacă intenţionam să circul fără bilet nu aveam cinci. Nu am reuşit să mă înţeleg cu dumnealor. S-a întocmit un proces-verbal cu obiecţii din partea mea. Îi voi da în judecată“, a declarat Costin Albiţă.

Nemulţumire în staţii

În staţiile RAT din zona Pieţei Centrale, în orele de vârf este mare forfotă. Oamenii sunt nemulţumiţi că trasele 101 şi 102 circulă rar şi din această cauză sunt aglomerate. „Merg des cu autobuzul care circulă în locul tramvaiului. Vine foarte rar, la 30 de minute, poate şi mai mult. Este aglomerat, mai cu seamă în orele de vârf, când copiii pleacă la şcoală. Este foarte greu să dai biletul din mână în mână pentru a putea fi perforat“, a spus Victoria Preda, o craioveancă nemulţumită de condiţiile oferite de RAT. „Pe traseul meu circulă autobuze mici. Ar trebui să circule mai des, la 15 minute. Sunt oameni de diferite vârste, fac cumpărături, nu au loc, se împiedică. Cel puţin în perioada Sărbătorilor, autobuzele ar trebui să circule mai des“, a spus Ion Constantinescu, pensionar. „Traseul 29 vine cam rar. Mi se pare că din oră în oră. Ar trebui să vină la 15 minute. Stă lumea în frig şi tremură. Pe de altă parte, autobuzele arată foarte prost, ar trebui schimbate. Ar trebui să avem şi noi autobuze moderne“, a afirmat, la rândul său, Aurică Grigore. „Toate rablele le-au băgat pe traseul nostru. Suntem oameni în etate, bolnavi, ar trebui să avem şi noi autobuze mai bune“, a acuzat o femeie în vârstă, în timp ce se grăbea să urce în autobuzul care circulă pe traseul 2.
Informată că oamenii nemulţumiţi au făcut sesizări şi aşteaptă un răspuns, conducerea RAT Craiova a replicat că trebuie să depunem o cerere la sediul regiei, lucru pe care l-am făcut. În momentul în care RAT va binevoi să ofere un răspuns craiovenilor îl vom prezenta.
RAT Craiova a eşuat anul acesta în tentativa de achiziţie a 50 de autobuze noi, în sistem leasing, licitaţia fiind anulată. Achiziţia „istorică“ anunţată cu mare pompă s-a transformat într-una dintre dezamăgirile anului 2013 pentru craiovenii care folosesc mijloacele de transport în comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS