11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea se pregăteşte de iarnă

Salubritatea se pregăteşte de iarnă

Contractul pentru deszăpezirea Băniei, semnat de SC Salubritate Craiova SRL cu firma Rodali Cargo SRL, intră în vigoare de la 1 decembrie. Salubritatea a început să se aprovizioneze pentru această iarnă cu materialele necesare, punând la dispoziţie şi 30 de utilaje proprii, pe lângă cele ale firmei câştigătoare.

Deszăpezirea oraşu­lui Craiova va fi făcută, în acest an, de o firmă din localitatea doljeană Giubega, Rodali Cargo SRL, care va pune la dispoziţie între 42 şi 68 de vehicule/camioane (în funcţie de necesităţi) pentru operaţiunile de curăţare a străzilor şi trotuarelor de pe domeniul public. Firma respectivă este singura care s-a prezentat la licitaţia organizată de Salubritate, cu toate că s-ar fi dorit mai mulţi ofertanţi. „Mie mi-ar fi plăcut să vină zece firme. Mă aşteptam să vină şi Delta ACM, care a făcut deszăpezirea în anii trecuţi. Firma aceasta din Giubega a fost singura care a venit“, a spus Cristian Popescu, directorul SC Salubritate Craiova SRL.
Acesta a precizat că societatea a început să se aprovizioneze cu substanţe antiderapante, având, în prezent, 39 de tone de clorură de calciu, 540 de metri cubi de nisip şi 1.300 de tone de sare, urmând ca această cifră să crească până la 2.500 de tone. În ceea ce priveşte nisipul, societatea este în grafic, având deja peste necesarul preconizat pentru această iarnă, mai exact 500 de metri cubi. Până la începerea iernii, Salubritatea va trebui să aibă pregătite între 2.500 şi 4.000 de tone de sare şi 100 de tone de clorură de calciu. De asemenea, societatea craioveană va pune şi ea la dispoziţie, pentru deszăpezire, 30 de utilaje şi forţă de muncă.

Contractul, valabil până pe 15 martie 2014

Printre condiţiile de acceptare a firmei în cadrul licitaţiei nu s-a numărat şi prestarea de servicii asemănătoare în trecut. „Eu sunt de un an aici şi am auzit că, parcă acum vreo patru-cinci ani, firma aceasta ar mai fi colaborat pentru deszăpezire, dar pe mine mă interesează să aibă utilaje“, a precizat Popescu. Serviciile prestate de această firmă vor fi valabile până în jurul datei de 15 martie anul viitor.
În ceea ce priveşte coincidenţa de nume dintre asociatul unic al firmei, Liviu Gună, şi primarul comunei Giubega, Gheorghe Gună, edilul localităţii spune că nu are nici un amestec în această firmă. „Nu am nici o legătură cu asta. Stră-stră-străbunicii au fost fraţi, e un văr de-al cincilea. Ne tragem toţi din acelaşi arbore, dar de departe“, a spus Gheorghe Gună. Managerul Salubrităţii a precizat şi el că nu există nici o afacere la mijloc şi că totul s-a desfăşurat corect. „Licitaţia a fost publică, anunţată de mult, a fost transparenţă în tot şi nu este vorba de rudenii“, a conchis Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS