12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 500 de candidaţi la rezidenţiat

Peste 500 de candidaţi la rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii organizează pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în şase centre universitare din ţară. Unul dintre ele este la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, unde s-au înscris 457 de candidaţi pentru Medicină, 36 de candidaţi pentru Medicină dentară şi 326 de candidaţi la Farmacie. Potrivit metodologiei, aceştia vor candida pe cele 200 de locuri scoase la concurs pe Craiova la Medicină, 10 locuri la Medicină dentară şi 9 locuri la Farmacie, şi pe cele 73 de locuri pe domeniul medicină existente la Braşov. De asemenea, vor avea acces şi la posturile de medici rezidenţi existente în unităţile medicale din Brașov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Medicii, medicii dentiști și farmaciștii care devin rezidenți pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.
Cei care devin rezidenți pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS