16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele trei trimestre cu 0,2% ca serie brută şi cu 1,3% ca serie ajustată, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 3%, respectiv 3,5%, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS.)

„Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 0,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (10,5%). Scăderi au înregistrat activităţile provenite de la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,9%), activităţile provenite de la întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8%) şi de la comerţul cu autovehicule (-5,2%)”, conform unui comunicat al INS.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-19,9%), de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-9,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,9%).

Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (6,5%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,7%). Volumul afacerilor din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în septembrie faţă de august cu 5,7% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată, în timp ce volumul afacerilor din servicii prestate populaţiei a scăzut cu 5,5%, respectiv 1,5%.

Faţă de septembrie 2012, afacerile provenite din comerţul cu autovehicule şi motociclete au consemnat un avans de 7,5% ca serie brută şi de 4,4% ca serie ajustată. Creşteri s-au înregistrat şi la afacerile pentru serviciile prestate populaţiei, de 1,5% serie brută şi 3,3% serie ajustată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS